NAD C390DD start niet op

Hallo allemaal,

Ik heb een NAD C390DD die niet meer opstart. Op internet zijn hier verschillende dingen over te vinden met betrekking tot het voedingsbord PSU-B. Deze zou of te lage spanning hebben, of teveel ripple. Ik heb hiervan alle elco's in ieder geval vervangen omdat deze vaak voor problemen zorgen maar dit gaf geen oplossing.

Het probleem is hetzelfde als in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=IaC_U1azwyg

Hij lijkt op te starten maar geeft niks op het scherm en is daarna niet meer uit te zetten. De man op het filmpje laat hem een paar keer stuiteren en dan gaat hij aan, maar geeft in latere filmpjes aan dat hij al 5 keer 'gerepareerd' is en nog steeds kuren heeft. Het stuiteren werkt niet bij die van mij. Is er iemand die ervaring heeft met dit model? Het stuiteren doet mij denken aan een losse verbinding ergens maar ik heb nog niets kunnen vinden. Natuurlijk zijn hele fijne haarscheuren niet altijd makkelijk te zien dus dit zou veel tijd schelen. Alvast bedankt!

Tja, ik heb hier zo'n zelfde ding staan met het zelfde probleem.

Voeding is al eens door NAD voorzien van nieuwe elko's en heeft weer een tijd gewerkt maar nu start de voeding weer niet op.

Heb van alles vervangen maar ik denk dat de TOP246YN controller niet meer goed werkt, als je met een pen pin 1 control aanraakt start soms de versterker op.

Deze geeft 12VDC aan verder alle andere voeding spanningen. 5VDC werkt wel en dus kun je hem aan zetten, daarna niks meer.

Heb een nieuwe TOP246YN geplaatst en dat helpt niks.

Na bijna de handdoek in de ring te hebben gegooid toch maar eens de voeding print los aansluiten en wat gemeten, ook te lage spanning op pin 1 van de chip.

Er zit een diode over de pin 1 en ground die nergens in schema's te vinden is, ook niet in het data sheet. Lijkt me een shottky diode G18.

Deze verwijderd en het werkt weer prima! Denk dat ik hem er maar uit laat, zie geen functie ervoor eigenlijk.

Het is DW201 direct over pin 1 en 4 ground. Kan een nieuwe plaatsen maar waarom? Maar dit is dus een oplossing voor het probleem wat op internet wordt beschreven.

EDIT: ook worden de elko's niet meer zo belachelijk heet! Dit was wel het geval toen ik de voeding met een tikje op pen 1 kon starten.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/924/b2436W.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/AOUtkd.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/922/oMWT9a.jpg

Heel het weekend getest en het werkt prima, voeding start keurig op elke keer. Great succes!

Good find! Ik heb hem helaas al de deur uit gedaan