Service Manual Technics SA-K5 gezocht !

Waarde forumleden,
Heb de ganse planeet afgezocht en uiteindelijk is de laatste supplier nét overleden ("stereomanuals.com) en kan het service manual van de Technics SA-K5 niet te pakken krijgen. Heb al bij diverse service centra geprobeerd en die hebben 'm niet maar wél de SA-K6... en die is volledig anders. ;(
Is er iemand onder U die wellicht dit S.M. heeft of iemand weet... enz. enz.?
Hoop dat iemand me kan helpen. Plaatje van apparaat ( een "cassiever") hier bijgevoegd.
Met vriendelijke groet,
Rob.

RJB
EgbertG

Golden Member

Zoek je meer info van dit stukje vintage om m te repareren en is een schema dan wel zo handig?

foto's van het binnenwerk zouden helpen als de fabrikant een ander was. oa philips maakte casseivers, maar of die als technics werden verkocht is wat anders. cd loopwerken van philips in een technics ben ik wel tegengekomen.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

En wat is het probleem? De receiver of de cassette? Zelfs zonder manual is het mogelijk om hier op COL adviezen te krijgen.

... hij kraakt...hij bromt...het lampje brandt niet... hij speelt te zacht...hij rookt...hij doet niets...de cassette zit vast...

Op 29 juli 2022 23:48:08 schreef Brightnoise:
En wat is het probleem? De receiver of de cassette? Zelfs zonder manual is het mogelijk om hier op COL adviezen te krijgen.

..hij rookt.....

dan beter eerst de rookmelders gaan ophangen :P

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Dit apparaat heeft een storing waarbij tenminste een blokschema erg goed van pas komt. Intern is er veel ingepropt met honderden dunne printbanen dicht op elkaar en is er met gebruikelijk speurwerk niet gemakkelijk uit te komen. In dit geval werken alle functies behalve die van de Compact Cassette weergave. CC werk draait en de preamp sectie werkt.
Daarna is er een onderbreking die beide kanalen stumm schaltet... Lijkt ofze geaard worden. Kan diverse oorzaken hebben bijv. ingestort Dolby B circuit. Uiteindelijk is een signaal vervolging via (blok)schema de beste benadering. Die signaalvervolging is in dit apparaat zonder S.M. heel moeilijk te doen.
Daarbij moet de FM sectie ook nog getrimd worden, SM instructies zijn daarbij ook wel fijn.

RJB

Heb je de opname/weergave schakelaar al gecontroleerd?

Nee, nog niet écht hoewel ik wel heb vastgesteld dat er op 2x2 naast elkaar gelegen punten cassette signaal door komt.... Waarschijnlijk zijn dit de 2x maak van L & R. Checken we nog of ze breken bij opname. Verder niet helemaal duidelijk dat dan alle 2 kanalen weg zijn ( dus 2 schakelaars tegelijk defect?).

Latere aanvulling: Opn./Weergave schakelaar is in orde. Spanning van sectie Dolby en alles eromheen bleek spanningloos... Spanning van 14,5V arriveert over R van 360 Ohm en daarna is het sluiting naar massa. Heb de punten 16 van de NE646N (Dolby chip) al losgehaald maar dat leverde niets op. Lastig zonder schema.

Ps. P.S.: Gestart met doormeten van elco's in Dolby supply omgeving met speciale aandacht voor hoge waarde stabilisatie exemplaren, en zie..: 220mfd /16V cap met volledige kortsluiting. Storing opgelost! :)
Nu nog een S.Manual vinden...

[Bericht gewijzigd door soundondisc op 3 augustus 2022 21:05:06 (16%)

RJB