Draadloze communicatietechnologie van Elektuur

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 2 juni 2007 16:43 · Bron: Elektuur

Draadloze communicatietechnologie van ElektuurElektuur heeft een nieuw boek op markt gebracht over draadloze communicatietechnologie. Het boek geeft een overzicht van het actuele aanbod aan draadloze communicatietechnieken. Technieken die in het boek aan bod komen zijn onder andere WiFi, DECT, Bluetooth, RFID, IrDA en UWB (Ultra Wide Band).

Het eerste deel van het boek bevat de theoretische achtergrond voor de besproken technieken. In dit deel wordt de ontstaansgeschiedenis van de technieken beschreven. Verder worden onder andere het OSI-netwerkmodel, verschillende modulatievormen en de eigenschappen van HF-signalen behandeld.

In het tweede praktische deel van Draadloze communicatietechnologie worden een drietal bouwprojecten gepresenteerd, waarmee de beschreven technieken in de praktijk gebracht kunnen worden. De gebruikte draadloze technieken zijn Bluetooth, ZigBee en UWB. Het boek bevat tenslotte een begrippenlijst waar men meer informatie over een onderwerp of begrip kan vinden.

Draadloze communicatietechnologie is geschikt als naslagwerk, als basis voor een studie en kan bijvoorbeeld goed van pas komen bij het selecteren van een draadloze techniek voor een nieuwe toepassing. Het boek telt 393 pagina's en is voor € 34,50 te koop in de webwinkel van Elektuur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.