Nieuw boek van Elektor: Meettechniek in de praktijk

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 28 oktober 2007 17:02 · Bron: Elektor

Meettechniek in de praktijkElektor (vroeger bekend als Elektuur) heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht: Meettechniek in de praktijk. Het boek behandelt een van de fundamentele taken van een elektronicus: meten.

Meten komt voortdurend terug in de elektronica: bij het ontwikkelen van nieuwe schakelingen, bij controle van geproduceerde apparaten en bij fout zoeken in defecte apparatuur. Hierdoor is het belangrijk om te weten hoe je metingen moet uitvoeren en hoe je de resultaten moet interpreteren. Verder is het van belang dat je nauwkeurigheid van de meetapparatuur en de voor- en nadelen van de toegepaste meetmethode kent. Bij deze zaken kan het boek helpen.

Het boek behandelt eerst de principes van de meettechniek: de grootheden en eenheden in de elektronica. Hierna komen het meten van spanning, stroom, weerstand, frequentie en capaciteit aan de orde. In aparte hoofdstukken worden analoge en digitale oscilloscopen, metingen in de autotechniek en metingen in de elektrotechniek behandeld. Ook analoge en digitale multimeters en signaalgenerators worden besproken.

Meettechniek in de praktijk telt 224 pagina's en is voor € 32,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.