Tweede Audio Special van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 23 december 2007 20:51 · Bron: Elektor

Elektor Audio Special 2Na het succes van deel 1 heeft Elektor opnieuw een Audio Special uitgebracht. Zelfbouwaudio is in Nederland en België een hobby voor veel liefhebbers. Speciaal voor deze hobbyisten heeft Elektor de Audio Special samengesteld, een uitgave vol met ontwerpen op het gebied van audio.

De tweede Audio Special bevat drie versterkerontwerpen met buizen: een 30 Watt versterker met variabele dempingsfactor, een 50 Watt super triode versterker met KT88 buizen en een versterker met maar liefst 300 Watt uitgangsvermogen. Er is ook aandacht voor halfgeleiderontwerpen. Zo wordt een gebalanceerde voorversterker met relais volumeregeling besproken, die als voorversterker voor de ExtremA versterker kan dienen die in de vorige Audio Special gepubliceerd is. Sander Sassen ontwierp verder een 120 Watt klasse (A)B-versterker, die eenvoudiger na te bouwen is dan de ExtremA klasse-A versterker.

Naast ontwerpen voor versterkers staan in de Audio Special ook een zestal luidsprekerontwerpen, waaronder monitorspeakers, een compacte actieve subwoofer en een drieweg open-baffle dipool. In een apart artikel wordt de dieper ingegaan op de theorie en het ontwerpen van open-baffle systemen.

De Elektor Audio Special 2 is voor € 15,90 te koop in de winkel of in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.