Basiscursus R8C/13 van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 9 maart 2008 22:06 · Bron: Elektor

Basiscursus R8C/13 van ElektorElektor heeft een nieuw boek op de markt gebracht: Basiscursus R8C/13. De R8C/13 is een 16 bits microcontroller van de Japanse halfgeleiderfabrikant Renesas Technology.

De R8C microcontrollers zijn nog niet zo bekend als de microcontrollers van Microchip (PIC) of Atmel (AVR). Toch zijn deze krachtige controllers interessant doordat ze makkelijk te gebruiken zijn en in C geprogrammeerd kunnen worden. De benodigde software, inclusief professionele C-compiler, is gratis verkrijgbaar. Verder is er geen programmer nodig omdat programma's via RS232 in de R8C geflashed kunnen worden.

In het boek komt de hardware aan de orde die nodig is om te experimenteren. Vervolgens wordt behandeld hoe de verschillende features van de R8C/13 controller gebruikt kunnen worden. Zaken zoals het aansturen van grafische LCD's en de I²C-bus worden ook besproken. Mogelijkheden voor interfacing met de PC en diverse HF toepassingen worden ook niet overgeslagen. Tenslotte staan in het boek de winnende inzendingen van de R8C/13 ontwerpwedstrijd die Elektuur in mei 2006 uitschreef.

Bij het boek wordt een CD meegeleverd waarop alle benodigde software staat. Ook de inzendingen van de ontwerpwedstrijd staan op de CD. Basiscursus R8C/13 telt 232 pagina's en is voor 37,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.