Kunstmatige intelligentie met microcontrollers van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op dinsdag 10 juni 2008 21:32 · Bron: Elektor

Kunstmatige Intelligentie van ElektorElektor heeft een nieuw boek uitgebracht: Kunstmatige Intelligentie. In dit boek worden projecten beschreven waarmee je microcontrollers 'intelligent' kunt maken. Het boek is geschreven door Bert van Dam, die eerder een boek schreef over PIC microcontrollers en JAL.

Kunstmatige Intelligentie beschrijft 20 projecten waarbij kunstmatige intelligentie en zelflerende technieken gebruikt worden. Verschillende technieken uit de kunstmatige intelligentie komen aan de orde, waaronder expert systemen, neurale netwerken, het genetisch algoritme en de cellulaire automaat.

Enkele voorbeelden van projecten die beschreven worden zijn een robot die door het huis zwerft op zoek naar iemand om mee te spelen, een microcontroller die een spel leert te spelen totdat je niet meer kunt winnen en een robot die graag open ruimtes opzoekt.

Ook in dit boek wordt de programmeertaal JAL gebruikt om de software te ontwikkelen. Ter ondersteuning van een aantal projecten heeft de auteur ook enkele Visual Basic programma's geschreven. De broncode van deze programma's, samen met de broncode van alle JAL programma's, zijn gratis als download beschikbaar.

Het boek Kunstmatige Intelligentie telt 264 pagina's en is voor € 32,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.