EAGLE Layout Editor 5.0

Gepost door Henry Schouwstra op zondag 15 juni 2008 · Bron: Elektor

Van het bekende en vooral door studenten veelgebruikte printontwerpprogramma Eagle is nu versie 5 verschenen. Veel van de nieuwe functies in deze versie zijn gericht op een eenvoudiger bediening. Daarnaast zijn er ook een aantal functies bij gekomen die geheel nieuwe mogelijkheden bieden. Hiertoe behoort onder andere het maken van normconforme elektrische schema's. Producent CadSoft levert daartoe nu ook een omvangrijke elektra-bibliotheek bij het programma, die net zoals alle andere Eagle-bibliotheken gratis is.

Een andere vernieuwing is het feit dat de schema-editor nu als zelfstandig programma beschikbaar is. Voor een bedrag van slechts 250 euro (incl. BTW) krijgt de gebruiker een professioneel programma voor het tekenen van maximaal 999 schemapagina's. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan voor het dubbele bedrag tot 999 pagina's gaan. Schemapagina's kunnen met drag&drop van plaats worden verwisseld en men kan ook delen van een schema naar een andere pagina verschuiven.

Tot de andere nieuwe ontwikkelingen behoort een context-menu dat bij het aanklikken van een object met de rechter muistoets wordt geopend en waarin alle object-eigenschappen gemakkelijk kunnen worden ingesteld. Met behulp van vrij definieerbare attributen voor componenten kan men componenten nu ook materiaalnummers geven of van commentaar voorzien.

Eagle is nog steeds verkrijgbaar in een Light-, Standard- en Professional versie voor de operating systems Windows, Linux en Mac. De schema- en layout-editor kosten in de Professional-versie circa 1000 Euro, een versie met autorouter-module kost zo'n 500 euro meer. Voor studenten en thuisgebruikers is er overigens nog steeds een gratis versie met een aantal beperkingen beschikbaar.


Note van CO: Er is ook een non-profit versie.

Cadsoft.de

Reacties

Gepost door pcnerd op zondag 15 juni 2008 11:00:17

Voor een bedrag van slechts 250 euro (incl. BTW) krijgt de gebruiker een professioneel programma voor het tekenen van maximaal 999 schemapagina's. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan voor het dubbele bedrag tot 999 pagina's gaan.

dat snap ik niet :P.

Gepost door Knustelsmurf op maandag 15 september 2008 18:43:08

Ondertussen is versie 5.2 al verschenen.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.