Fundamentele versterkertechniek met elektronenbuizen van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 21 juni 2008 17:42 · Bron: Elektor

Fundamentele versterkertechniek met elektronenbuizenElektor heeft een nieuw boek uitgebracht: Fundamentele versterkertechniek met elektronenbuizen. De auteur, Rudolf Moers, heeft jarenlang gezocht naar een leerboek over buizenelektronica om te leren hoe je buizenversterkers kunt ontwerpen en bouwen. Hij heeft dit boek nooit kunnen vinden en heeft daarom besloten om het zelf te schrijven.

De auteur heeft geprobeerd zowel een leesbaar als exact boek te maken. Wie minder goed in wiskunde is kan de afleiding van de verschillende formules overslaan zonder dat het verhaal minder goed leesbaar wordt.

Na de inleiding volgt een hoofdstuk over de grondbeginselen van elektronenemissie. Daarna worden de diode, triode, tetrode en penthode behandeld. Ook wordt er gekeken naar de grenzen van audiofrequenties en wordt niet-lineaire vervorming en ruis uitgelegd. Verder is een hoofdstuk besteed aan tegenkoppeling. Tenslotte wordt de bouw van buizenversterkers besproken. De besproken theorie wordt in veel gevallen getoetst aan de praktijk door middel van experimenten.

Fundamentele versterkertechniek met elektronenbuizen telt 805 pagina's en is voor € 89,00 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.