Nieuw boek van Elektor over AVR microcontrollers

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 10 december 2008 22:42 · Bron: Elektor

AVR - hardware en C-programmering in de praktijk Onlangs heeft Elektor een nieuw boek uitgebracht: AVR - hardware en C-programmering in de praktijk. Met dit boek kunnen zowel beginners als gevorderden kennismaken met AVR microcontrollers en programmeren in C.

De auteur introduceert in het boek eerst de AVR microcontrollers en de ontwikkelomgeving. Hierna komen een aantal projecten aan bod waarin veel aspecten van de hardware en software worden behandeld, zoals I/O met displays, timers, interrupts, PWM en seriële communicatie.

Voor het grootste deel van de projecten wordt gebruik gemaakt van het Mini-Megaboard, dat in 2006 in de Elektuur werd beschreven. Het is echter ook mogelijk om eigen experimenteerprinten te gebruiken.

Het boek besluit met enkele voorbeeldprojecten, waaronder een klok met DCF77-ontvanger, een GPS-ontvanger en een project voor data overdracht per SMS. De broncode voor alle in het boek beschreven projecten zijn op de site van Elektor te downloaden.

AVR - hardware en C-programmering in de praktijk telt 308 pagina's en is voor € 37,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Gepost door 2N3055 op donderdag 11 december 2008 00:21

Als je hem bij Bol.com bestelt hoef je maar 1,95 verzendkosten te betalen. Bij elektor 7,50.

Gepost door JustME125 op woensdag 11 maart 2009 09:16

Best een aardig boek ls je echt een noob op het gebied van AVR bent. Wanneer je al wat verder bent en dus ook wat voorkeuren m.b.t. je IDE hebt is dit boek overbodig. Heb hem liggen, alles gelezen en eigelijk weinig nieuwe dingen te weten gekomen. Desalniettemin een leuk naslagwerkje en wel iets wat in je collectie moet staan als je veel met AVR bezig bent als hobby electronicus.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.