Programmeerbare Logica van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 23 augustus 2009 · Bron: Elektor

Programmeerbare Logica van Elektor

Elektor heeft een nieuw boek uitgebracht: Programmeerbare Logica: Van 0 en 1 tot FPGA. Het boek is geschreven door Vincent Himpe. Het boek behandelt veel aspecten van digitale elektronica, van eenvoudige poortjes tot FPGA's en CPLD's.


Het boek begint met de basis van digitale elektronica en logische bouwstenen. Moderne logische systemen zijn echter te complex om met losse logische circuits en IC's op te bouwen. In het tweede deel van het boek wordt daarom programmeerbare logica, zoals FPGA en CPLD besproken.

In het boek worden ook VHDL en Verilog behandeld, de talen waarmee programmeerbare logica geprogrammeerd kan worden. Het boek geeft ook antwoord op de vraag hoe deze componenten fysiek geprogrammeerd moeten worden en wat de randvoorwaarden voor bijvoorbeeld stroomvoorziening en signaalconditionering zijn.

Het boek sluit af met een project: een klok met alarmfunctie. Deze wordt zowel in Verilog als in VHDL geïmplementeerd. Alles wat in het boek besproken wordt is direct implementeerbaar met de gratis ontwikkelomgeving Quartus van Altera.

De auteur Vincent Himpe is geen onbekende voor Circuits Online. Vincent is op het Forum misschien beter bekend als free_electron. Voor dit boek heeft hij op het Forum eerder om input gevraagd. Vincent woont en werkt sinds 2005 in San Jose, in Silicon Valley. Drie jaar geleden bracht hij bij Elektor het boek Visual Basic for Electronics Engineering Applications uit.

Het boek Programmeerbare Logica telt 608 pagina's en is vanaf week 38 voor € 49,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Gepost door Anoniem op woensdag 2 september 2009 15:36:52 · Wijzigen

Erg leuk dat iemand van CO dit boek gemaakt heeft ik overweer het eventueel te kopen wanneer ik wat verder ben met het PIC gebeuren.

Gefeliciteerd met je uitgave Vincent

Gepost door eagle987 op donderdag 19 november 2009 20:51:22

Gefeliciteerd f_e het is een erg boeiend boek en bevat zowat alles wat je nodig hebt om zelf dingen te ontwikkelen
bedankt!

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.