Gratis print ontwerptool: DesignSpark PCB

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 18 juli 2010 00:03

Gratis print ontwerptool: DesignSpark PCB

RS Components heeft een nieuw ontwerpprogramma voor printplaten gepresenteerd. Het pakket, DesignSpark PCB, heeft geen restricties en is gratis te gebruiken. RS Components heeft ook een community website gelanceerd waarop ontwerpers ervaringen en ideeŽn kunnen uitwisselen.


DesignSpark PCB is gratis te downloaden op de website. Het pakket werkt op Windows XP, Vista en 7. Aan een versie voor Linux wordt gewerkt. Om gebruik te maken van alle features moet je een account aanmaken op DesignSpark website en het pakket activeren.

Het pakket heeft geen restricties wat betreft printplaat afmetingen, aantal pins of layers. DesignSpark PCB heeft een uitgebreide componenten library. Gebruikers kunnen libraries via de website met elkaar delen. Het is ook mogelijk om EAGLE ontwerpen en libraries te importeren. Exporteren naar diverse formaten zoals Gerber behoort ook tot de mogelijkheden.

RS component heeft het pakket samen met Number One Systems ontwikkeld, een specialist op het gebied van CAD-software voor elektronica. Met de introductie van DesignSpark PCB biedt RS Components een alternatief voor EAGLE, dat in de freeware versie echter maximaal printplaten van 80x100 mm ondersteunt. EAGLE wordt gesponsord door Farnell, een concurrent van RS Components.

Kijk voor meer informatie op de website van DesignSpark of het topic op het forum.

Reacties

Gepost door timberleek op zondag 18 juli 2010 00:22

he dat ziet er heel nice uit.

ik had vaak ruzie met de 80*100 restrictie van eagle.

hiermee kun je alle libraries van eagle gewoon gebruiken, maar dan gratis

win win win

Gepost door Benadski op donderdag 5 augustus 2010 14:50

Ziet er erg mooi uit! Ik gebruik tot op heden Orcad 9.2, maar denk dat ik over ga stappen. De netlists van Orcad worden ook ondersteund, du oude ontwerpen kan ik nog steeds van print voorzien met dit pakket! :)

Gepost door daan1990 op dinsdag 27 maart 2012 11:11

Zit er bij dit programma ook een optie om de locaties van de boorgaten weer te geven? Heb namelijk net een xy tafeltje gemaakt en lijkt me leuk om het boren te automatiseren!

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.