50 PIC Microcontroller projecten van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op dinsdag 20 juli 2010 · Bron: Elektor

50 PIC Microcontroller projecten van Elektor

Elektor heeft een nieuw boek uitgebracht met 50 afwisselende PIC microcontroller projecten. In het boek wordt de programmeertaal JAL gebruikt. Om het nabouwen makkelijk te maken kunnen alle projecten op breadboard nagebouwd worden.


In het boek worden diverse projecten beschreven, zoals een 230V lichtdimmer, een capacitieve vloeistofniveaumeter en een pratende microcontroller. Bij de projecten komen veel verschillende technieken aan de orde, zoals wisselstroom (230V), I²C, USB, SPI, RS232, rotary encoders, CAN-bus, 7-segment displays, videocamera's, en A/D- en D/A-conversie.

De schema's en uitleg bij de projecten maakt het nabouwen makkelijk. Bij ieder project wordt in het kort de theorie uitgelegd. De projecten en technieken uit het boek kunnen ook als basis dienen voor eigen grotere projecten.

In het boek worden drie PIC microcontrollers gebruikt: de PIC16F877A, PIC18F4455 en de PIC18F4685. Daarnaast wordt beschreven hoe programma's van de ene microcontroller naar de andere omgezet kunnen worden. Alle benodigde software, inclusief compiler voor de programmeertaal JAL is gratis te downloaden. Achter in het boek is een volledige beschrijving van JAL te vinden, inclusief uitleg over de gebruikte libraries.

50 PIC Microcontroller projecten is geschreven door Bert van Dam en is bedoeld als aanvulling op het boek PIC Microcontrollers van dezelfde auteur. Het boek telt 437 pagina's en is voor € 39,50 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.