Elektor presenteert eerste LED special

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 12 september 2010 16:03 · Bron: Elektor

Elektor presenteert eerste LED special

Elektor heeft een special op de markt gebracht die draait rond de LED. De eerste special over LED's behandelt niet alleen theorie, maar ook de praktijk, zoals een aantal zelfbouw projecten.


De special begint met een artikel over de theorie van licht en de eigenschappen van een aantal lichtbronnen, waarbij LED's uiteraard ook besproken worden. Een ander artikel gaat in op de toepassing van lichtbronnen in de verlichtingstechniek. Ook wordt gekeken naar de stand van zaken van toepassing van LED's in beamers.

Stuurschakelingen voor LED's komen ook aan de orde in een tweetal artikelen, waaronder een artikel geschreven door Prema Semiconductor over een driver IC voor 0,5 en 1 W power LED's. Tevens is een artikel geweid aan de toepassing van LED's in auto's.

Ook zelfbouw projecten ontbreken niet in de special. Er wordt een Living Colors-achtige lamp besproken die door middel van een Bluetooth interface via een mobiele telefoon of de PC aangestuurd kan worden. Een ander project is een universele LED-lamp met programmeerbare overvloeiers. Daarnaast wordt een elektronische dobbelsteen en een LED-dimmer besproken waarmee de kleurmenging traploos geregeld kan worden.

LED special 1 telt 98 pagina's en is voor € 17,50 te koop bij de boekhandel en in de webshop van Elektor.

Reacties

Gepost door Nieko op zaterdag 18 september 2010 16:29

Is hier een ISBN nummer van verkrijgbaar? Ik wil deze graag bij de locale boekhandel bestellen..

Gepost door DIY op donderdag 23 september 2010 19:25

erg teleurstellende special. zonde van het geld.

Gepost door Tinus016 op donderdag 30 september 2010 23:10

Ik heb hem ook aangeschaft en valt inderdaad een beetje tegen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 30 september 2010 23:11]

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.