Semtech introduceert timer voor batterij toepassingen

Gepost door Jeroen Vreuls op donderdag 2 december 2010 22:14 · Bron: Semtech

Semtech introduceert timer voor batterij toepassingen

Semtech heeft een timer IC op de markt gebracht die met spanningen kan werken van minder dan 1 V. Het IC is volgens de fabrikant een soort 555 timer, maar dan geschikt voor lage voedingsspanningen.


Het timer IC, de SX8122, werkt op een voedingsspanning van 0,9 tot 2 V. Hierdoor is het IC direct te voeden met een AA of AAA batterij. Doordat er geen externe DC/DC-converter of spoel benodigd is worden kosten en printplaatruimte bespaard. Het IC heeft twee uitgangen, één daarvan kan direct een DC-motor aansturen. De andere uitgang levert een reeks pulsen waarmee high-intensity LED's aangestuurd. Dit maakt de SX8122 geschikt voor toepassingen zoals LED zaklampjes, elektrische tandenborstels en speelgoed.

De timer is net zoals de bekende 555 timer instelbaar met externe weerstanden en een condensator. Het IC biedt een extra uitgang waarmee gedetecteerd kan worden of de (NiMH) batterij opgeladen is of niet, zodat in de uiteindelijke toepassing een laadfunctie ingebouwd kan worden. Wanneer de voedingsspanning te laag is, schakelt het IC zichzelf uit en verbruikt dan minder dan 10 µA. De SX8122 is verkrijgbaar in een 8-pins SOIC behuizing.

Reacties

Gepost door Lucky Luke op vrijdag 3 december 2010 09:46

idd leuk voor electrische tandenborstels, maareuh:

Timer + Semtechx? Heeft dit te maken met de cortex C4 controller?

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.