Twee nieuwe boeken van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op donderdag 11 augustus 2011 21:44 · Bron: Elektor

Twee nieuwe boeken van Elektor

Elektor heeft onlangs twee nieuwe boeken uitgebracht: Mastering the IC Bus en Basiscursus BASCOM-AVR. Het eerste boek is de eerste in de nieuwe Engelstalige LabWorX-reeks. Het tweede boek gaat over het programmeren van de populaire AVR-microcontrollers in BASCOM.


Mastering the I²C Bus is geschreven door Vincent Himpe, op deze site beter bekend als free_electron. Het boek behandelt uiteraard de theorie van het I²C protocol, maar er is ook aandacht voor praktische toepassingen en het ontwerpen van complete systemen. De meest gebruikelijke typen van I²C-compatibele chips worden in detail besproken. Er zijn twee experimenteerboards verkrijgbaar, waarmee snel prototypes te ontwikkelen zijn. Voor € 34,50 wisselt het boek, dat 248 pagina's telt, van eigenaar.

Basiscursus BASCOM-AVR van Elektor

LabWorX is een nieuwe reeks van Engelstalige boeken die ieder één onderwerp behandelen, zowel theorie als praktijk. Bij de boeken zijn experimenteerboards verkrijgbaar. In de reeks zullen nog boeken verschijnen over ondere andere SMD, USB, FPGA en PIC- en AVR-microcontrollers.

Basiscursus BASCOM-AVR is geschreven door Burkhard Kainka. Zoals de titel al doet vermoeden wordt de programmeertaal BASCOM, een Basic variant, voor AVR-microcontrollers van Atmel behandeld. BASCOM maakt het eenvoudig om interne zaken van een AVR te gebruiken, zoals timers, A/D-converters en PWM-uitgangen. Maar ook bijvoorbeeld het aansturen van een LCD of het maken van een I²C-interface is niet moeilijk. Het boekt legt het allemaal uit en de voorbeelden kunnen gebruikt worden met een verscheidenheid aan hardware, zoals het STK500 ontwikkelboard of een eigen testprint. Het boek is voor € 39,95 te koop, Elektor abonnee's krijgen € 5,00 korting.

Reacties

Gepost door Switching Power op donderdag 11 augustus 2011 22:42

Als free_electron het heeft geschreven dan moet ik het wel kopen natuurlijk ;)

Gepost door SparkyGSX op donderdag 11 augustus 2011 23:35

248 pagina's over I2C? Dat is zo'n beetje de eenvoudigste bus die er bestaat. Ik ben wel benieuwd wat daar dan allemaal in staat...

Gepost door Lord Anubis op zaterdag 13 augustus 2011 01:43

Zou er ook een ebook erbij zitten?

Gepost door Stijnos op woensdag 24 augustus 2011 09:27

Heb hem besteld en ben er aan begonnen.
Werk regelmatig met I2C, maar nooit helemaal op het laagste niveau. Toch even verhelderend hoe alles precies werkt. Inleiding is in ieder geval heel duidelijk en wordt in de goede snelheid uitgelegd. Zo wat ik even vooruitgebladerd heb erg gedetailleerd beschreven. Ik vraag me af wat de bijbehorende printen gaan kosten want daar zal je wel weer mee uitgemolken worden door elektor en daar gaat 1/3 van het boek ook wel over, maar vind dit toch zeker een aanrader. Goed werk Free!

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.