Nieuw boek over Raspberry Pi van Elektor

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 1 september 2013 · Bron: Elektor

Nieuw boek over Raspberry Pi van Elektor

Elektor heeft een nieuw boek uitgebracht over de Raspberry Pi, de compacte en complete computer die slechts een paar tientjes kost. Met 45 elektronica projecten maakt het boek je wegwijs met de Raspberry Pi.


De Raspberry Pi is een vorig jaar ge´ntroduceerde computer op creditcard formaat. Het is een volwaardige computer met 700 MHz processor, HDMI, netwerk- en USB-aansluitingen. De Pi draait op Linux en gebruikt een SD-kaart voor dataopslag. Het sterke punt van de Raspberry Pi is de combinatie van de software en mogelijkheid om het apparaat aan elektronica te koppelen.

Het boek begint met een introductie in het besturingssysteem Linux en de software van de Pi. Programmeren in de shell Bash komt ook kort aan de orde. De programmeertaal Python is de hoofdtaal van de Raspberry Pi en komt dus het meeste aan bod. Ook Javascript (voor het maken van web-interfaces) wordt kort behandeld.

Na de software is de hardware aan de beurt. In het boek wordt getoond hoe de IO-interface van de Raspberry Pi gebruikt kan worden om externe elektronica aan te sturen en hoe je dat vanuit software kunt doen. Hierbij worden ook zaken als PWM, SPI en I²C behandeld. Al die dingen worden uitgelegd met kleine projectjes, zoals een motorsnelheidsregeling, temperatuurmeter en analoog-digitaal conversie en omgekeerd. Verder wordt ook gedemonstreerd hoe de ingebouwde webserver van de Raspberry Pi gebruikt kan worden om elektronica te besturen.

Het boek is een goede introductie in de wereld van de Raspberry Pi, zeker wanneer je nog niet bekend bent met Linux of de gebruikte programmeertalen. De auteur is Bert van Dam, die eerder onder andere het boek "50 PIC Microcontroller projecten" schreef. Het boek telt 292 pagina's en is voor € 36,95 te koop in de webshop van Elektor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.