Agilent gaat Keysight Technologies heten

Gepost door Jeroen Vreuls op donderdag 9 januari 2014 23:02 · Bron: Electronics Weekly

Agilent gaat Keysight Technologies heten

Agilent Technologies heeft dinsdag bekend gemaakt dat elektronische meetapparatuur divisie in november van dit jaar als apart bedrijf verder gaat onder de nieuwe naam Keysight Technologies.


Keysight Technologies logoAgilent splitst hiermee de tak van meetapparatuur van de grotere tak die zich bezig houdt met apparatuur voor life sciences en chemische analyses. Die tak blijft de naam Agilent houden. Volgens Agilent is de keuze om het bedrijf te splitsen gemaakt omdat de twee takken weinig met elkaar gemeen hadden. Het gaat allebei over meten, maar wel het meten van verschillende dingen, aldus Agilent. De keuze om te splitsen is waarschijnlijk genomen door de sterke groei van de life sciences tak in de laatste jaren.

De naam Keysight geeft de indruk dat apparatuur van Keysight zaken kan zien die anderen niet kunnen zien en belangrijke inzichten kan geven, aldus Agilent. De slogan "unlocking measurement insights for 75 years" herinnert aan de oprichting van het bedrijf HP in 1939, door William Redington Hewlett en David Packard. HP werd in 1999 opgesplitst in een computer tak en een niet-computer tak, de laatste werd Agilent Technologies.

Keysight Technologies zal naar verwachting begin november als los bedrijf verder gaan. Keysight krijgt de hoofdvestiging in Santa Rosa, California en zal ongeveer 9.500 werknemers in 30 landen hebben.

Gepost door necessaryevil op zaterdag 11 januari 2014 12:31

Eigenaardig dat ze ook de naam veranderen, omdat Agilent op z'n minst toch wel een redelijk goeie naam is.

Ze hadden het ook net als mitsubishi kunnen doen: De naam blijft behouden, maar het zijn wel individuele bedrijven.

Keysight klinkt ook een beetje goedkoop, maar dat is slechts mijn persoonlijke mening.

Gepost door RES op dinsdag 14 januari 2014 16:07

Het gevaar van een groot bedrijf in een kapitalistisch systeem als dit in een crisis, is dat er een concurentiestrijd door overleving bedrijven ontstaat. Het kan zelfs zover gaan dat poppentjes uit het ene grote bedrijf infiltreren in een ander groot bedrijf, om het van binnenuit proberen te verzwakken, of zelfs kapot te maken, om het eigen bedrijf economisch te stabiliseren of te versterken.
Atmel heeft onlangs zijn logo veranderd, waarom? Je gaat haast geloven dat PIC er iets mee te maken heeft. Stel: Coca Cola zou zijn logo veranderen, dan zou de omzet drastisch dalen, en Pepsi Cola zou erop vooruit gaan, die zijn logo niet veranderde.
Er wordt duidelijk politiek gevoert in de wandelgangen en top van de grote bedrijven, en waar minder controle is door de grotere hoeveelheid werknemers en de hele organisatie.
Groot worden als bedrijf in een kapitalistische systeem als dit kan een nadeel zijn als je niet oplet, het werkt ongeveer als een imperium, snelle groei, langzame afloop. Elke verandering is een teken van opbouw van economische macht, Agilent zal net als Philips en Fokker gaan verzwakken, een klein bedrijfje worden. Je ziet het ook met grote hoeveelheid ZZP-ers, dat waren ooit allemaal medewerkers van grote bedrijven.
Dit zijn tijden waarin je heel scherp en oplettend moet blijven als eigenaar van en groot bedrijf. Ook de aller intelligentste mensen kunnen worden bedrogen en misleid, wat blijkbaar is gebeurt bij vele grote bedrijven over de afgelopen twintig jaar, vooral in de afgelopen crisisperiode.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 januari 2014 16:09]

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.