Nieuwe ARM9 microcontroller van ST met ethernet

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 4 juni 2006 17:57 · Bron: STMicroelectronics

STR912 ARM9 microcontrollerSTMicroelectronics heeft een nieuwe serie microcontrollers op de markt gebracht, die ethernet functionaliteit, veel geheugen, een ARM9-core en Flash geheugen combineert: de STR910F. De STR910F is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag om meer apparatuur via ethernet aan elkaar te koppelen. De microcontroller kan bijvoorbeeld ingezet worden in industriële besturingen, bewakingssystemen en automaten.

De ARM966E-S core waarmee de STR910F is uitgevoerd heeft twee aparte bussen voor code en data, waardoor deze gelijktijdig benaderd kunnen worden. Gecombineerd met snel Flash en SRAM geheugen zorgt dit voor een performance van maximaal 96 MIPS op 96 MHz.

De STR910F is uitgevoerd met grote geheugencapaciteiten om het werken met RTOS en TCP/IP stacks mogelijk te maken. De microcontroller heeft tot 96 kB SRAM geheugen en 544 kB Flash geheugen. Om snelle communicatie mogelijk te maken zijn 9 DMA-kanalen beschikbaar. De chip is verder uitgevoerd met onder andere USB, CAN, 3 UART/IrDA poorten, 2 I2C poorten en een 8 kanaals 10 bit AD-converter. De microcontrollers zijn beschikbaar in LQFP80 en LQFP128 behuizingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.