Elektuur brengt Audio Special uit

Gepost door Jeroen Vreuls op maandag 18 december 2006 21:08 · Bron: Elektuur

De Elektuur Audio Special 1Elektuur heeft onlangs de Elektuur Audio Special 1 uitgebracht. Dit is een speciale uitgave die vol staat met nog niet eerder gepubliceerde bouwontwerpen en artikelen over high-end audio.

In de special zijn bouwontwerpen opgenomen van buizenversterkers, luidsprekers en halfgeleiderversterkers. De besproken buizenversterkers zijn een Double Ended 6C33-B stereo versterker, een Single Ended versterker met 300B triode, een 73 Watt symmetrische versterker met EL156, de TubeSociety TS-VV-2006 voorversterker, een 100 Watt monoblock versterker met KT88 buizen en een 6336A Stereo triode balans eindversterker. Deze buizenversterkers zijn onder andere ontworpen door Bert Fruitema en Menno van der Veen.

De luidsprekerontwerpen die in de Audio Special zijn opgenomen zijn de Cyburgs’ Needle, de Golden Ratio Monitor, de ScanSpeak Maxima, de Granna, de Speaker & Co Mini-Reference, de ScanSpeak Reference Monitor SE, de Extremon en de Classic & Classic XL.

De halfgeleiderversterkers zijn in de special vertegenwoordigd door de ExtremA en de MinimonO. De ExtremA is een 100 W klasse-A versterker ontworpen door Sander Sassen en Bruno Putzeys. De MinimonO is een klasse-D versterker in kitvorm die gebruik maakt van een klasse-D module van Hypex. In de special is verder nog een artikel opgenomen over het correct voeden van audio schakelingen.

De Elektuur Audio Special is te koop in de boekhandel en in de webshop van Elektuur voor € 15,90.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.