Masterclass High-End Buizenversterkers

Gepost door Jeroen Vreuls op maandag 12 februari 2007 21:12 · Bron: Elektuur

Masterclass High-End BuizenversterkersOp zaterdag 10 maart 2007 organiseert Elektuur een masterclass High-End Buizenversterkers. De cursus wordt gepresenteerd door Menno van der Veen, bij audio liefhebbers bekend van zijn boeken over high-end buizenversterkers.

In de masterclass gaat Van der Veen in op de voorspelbaarheid en waarneembaarheid van specificaties van buizenversterkers. Dit onderwerp wordt ook besproken in zijn boek High-End Buizenversterkers 2, maar in de cursus wordt er dieper op de materie ingegaan. Menno van der Veen zal in de masterclass modellen presenteren waarmee de eigenschappen van de buizenversterker in het hoorbare domein van 20 Hz tot 20 kHz worden onderzocht. Uit deze modellen volgen stabiliteitsvoorwaarden waar de versterker minstens aan moet voldoen. Ook de koppeling tussen buizen en de uitgangstransformator wordt gemodelleerd. Verder wordt de toepassing van tegenkoppeling en de hoorbare gevolgen ervan besproken.

De masterclass vindt plaats op zaterdag 10 maart 2007 in Eindhoven. Op de website van Elektuur kun je inschrijven voor de masterclass.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.