Circuits Online News 10 maart 2003 nr. 100

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 100
Onderwerp: Circuits Online News 10 maart 2003 nr. 100
Datum: 10 maart 2003

 

Links
Elektronicaboek zonder titel
Leidingzoeker
AVR programmer
PIC programmer
AVR delay loop generator
AVR calculator
AutoTRAX EDA
AVR Studio 4.06
PonyProg 2000
Etsen
Jubileum
Circuits Online News
maandag 10 maart 2003 nr. 100

Het elektronicaboek zonder titel

Elektuur heeft onlangs een nieuw elektronicaboek uitgegeven, het elektronicaboek zonder titel. Ondanks het gebrek aan een titel staat het boek vol met elektronicatheorie over verschillende onderwerpen, met bijbehorende praktische schakelingen.

Leidingzoeker

Jeroen Boere vond nog een schakeling voor een leidingzoeker en zette deze online. Deze zoeker kan leidingen in de muur opsporen waar een spanning opstaat. De leidingzoeker reageert op het elektromagnetisch veld van de te zoeken leiding.

AVR programmer

Bastiaan postte nog een programmer om de hele AVR microcontroller-familie van Atmel te programmeren. De programmer kan ook controllers programmeren die nog in de schakeling zitten en wordt aangesloten op de parallelle poort.

PIC programmer

Deze PIC programmer kan enkele serie van de bekende PIC-microcontrollers van Microchip programmeren. De schakeling wordt aangesloten op de seriële RS232-poort en heeft verder geen externe voeding nodig.

AVR delay loop generator

Dit is een kleine tool om de assembly code voor delay loops voor AVR-microcontrollers te genereren. Enkele zaken kunnen worden ingesteld waarna het programma de benodigde assembly code genereert.

AVR calculator

Met dit programma zijn wat zaken te berekenen die betrekking hebben op AVR-microcontrollers. Onder andere de instellingen van de USART zijn te berekenen met dit tooltje.

AutoTRAX EDA

AutoTRAX EDA is een compleet pakket om schema's en printen mee te ontwerpen. Het PCB-ontwerp gedeelte bevat een autorouter. Het pakket is gratis te downloaden en te gebruiken.

AVR Studio 4.06

AVR Studio is de complete ontwikkelomgeving voor de AVR-microcontrollers van Atmel. Hiermee kun je programma's voor de controllers schrijven, assembleren en debuggen.

PonyProg 2000

PonyProg 2000 is een programma waarmee je onder andere PIC- en AVR-controllers mee programmeren, net zoals bijvoorbeeld IC-Prog kan. Het programma is zowel beschikbaar voor Windows als voor Linux.

Etsen

Van Bastiaan kwam een artikel over etsen, naar aanleiding van de vele topics die erover waren in het forum. De verschillende etsmiddelen worden besproken, met de nadruk op koperchloride, dat de laatste tijd steeds populairder wordt.

Jubileum

We hebben een klein jubileum, want dit is de honderdste Circuits Online nieuwsbrief. De eerste nieuwsbrief werd verzonden op 27 juni 1999, naar welgeteld één abonnee. Gelukkig abonneerden later wel wat meer mensen zich op de nieuwsbrief, tot 597 abonnee's nu. Voor het archief van de nieuwsbrieven zie de nieuwsbrieven pagina op de site.


Archief
Instellingen