Circuits Online News 24 december 2003 nr. 102

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 102
Onderwerp: Circuits Online News 24 december 2003 nr. 102
Datum: 24 december 2003

 

Links
Digitale thermometer
Foutzoeken op component niveau
Eagle Layout & PCB editor
MOSFETs
LTspice/SwitcherCAD III
Sprint-Layout 4.0
Site van het Jaar 2003
Circuits Online News
woensdag 24 december 2003 nr. 102

Digitale thermometer

Deze schakeling geeft met behulp van 7 LED's een indicatie van de temperatuur die met een NTC gemeten wordt. De schakeling is opgebouwd met de klassieke opamp 741 en een setje transistoren.

Foutzoeken op component niveau

Jeroen Boere plaatste een artikel geschreven door Rob Mulder over opsporen van fouten in schakelingen. Behandeld worden weerstanden, condensatoren, dioden en transistoren.

Eagle Layout & PCB editor

Bastiaan zette een tutorial voor het programma Eagle online, geschreven door k.p.meinesz. Eagle is een programma om printen mee te ontwerpen. De tutorial leert je hoe je dit programma kunt inzetten om er de mooiste printen mee te ontwerpen.

MOSFETs

Aedolon schreef een artikel over MOSFETs, dat Bastiaan online heeft gezet. In het artikel, dat nog uitgebreid wordt, maak je kennis met de verschillende MOSFETs en zie je hoe je ze kunt gebruiken.

LTspice/SwitcherCAD III

Rien Jacobs attendeerde ons op het programma LTspice/SwitcherCAD III, waarmee schakelingen gesimuleerd kunnen worden die gebruik maken van Linear Technology componenten.

Sprint-Layout 4.0

Al een tijdje geleden verscheen de nieuwe versie van Sprint-Layout, het printontwerp-programma van Abacom. Nieuw in versie 4.0 zijn onder andere een eenvoudige autorouter, betere ondersteuning voor SMD-componenten, een meethulpje en GIF- en EMF-export.

Site van het Jaar 2003

We hebben Circuits Online een tijdje geleden opgegeven voor de Belgische Site van het Jaar 2003 verkiezing, in de categorie Amateur. Een hoop bezoekers hebben gestemd op Circuits Online met als gevolg dat we op de 59e plaats in de categorie Amateur zijn geëindigd. We willen graag iedereen bedanken voor het stemmen en we hopen dat we volgend jaar een hogere plaats halen!

Kerst & nieuwjaar

Aan het eind van het jaar met de kerst en het nieuwe jaar voor de deur is het een goede gelegenheid om wat terug te blikken op het oude jaar. 2003 was voor Circuits Online een goed jaar, met volgens Nedstat ongeveer 250.000 bezoekers, ruim 100.000 meer dan 2002. Het aantal geregistreerde gebruikers steeg tot boven de 3500. Rest ons nog iedereen een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar met veel elektronicaplezier toe te wensen!


Archief
Instellingen