Circuits Online News 17 april 2004 nr. 103

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 103
Onderwerp: Circuits Online News 17 april 2004 nr. 103
Datum: 17 april 2004

 

Links
Restyling van Elektuur
Voordelig kennismaken met Elektuur
Spanningsbewaker
Kban
ExpressPCB
DigitalSimulator 5.57
PIC Simulator IDE
Circuits Online News
zaterdag 17 april 2004 nr. 103

Restyling van Elektuur

De Elektuur zit vanaf het aprilnummer in een nieuw jasje. Het elektronica en informaticablad gaat hiermee mee met de snelle ontwikkelingen in de elektronica- en informaticawereld. Veranderd zijn onder andere het logo, de cover en het blad is overzichtelijker geworden. Vertrouwde rubrieken zoals de lezersbrieven en bouwbeschrijvingen komen vanzelfsprekend ook in de gerestylde Elektuur terug.

Met de link 'Voordelig kennismaken met Elektuur' kun je een proefabonnement nemen, je krijgt dan 3 nummers thuisgestuurd voor 12,50 euro.

Spanningsbewaker

Dirk Visser stuurde ons een schakeling voor een spanningsbewaker. Met een rode en een groene LED geeft de spanningsbewaker aan of de aangesloten spanning nog de juiste hoogte heeft.

Kban

Kban is een klein gratis programmaatje om printplaten mee te ontwerpen. Het bevat niet veel voorgemaakte componenten, maar deze kunnen zelf gemaakt worden.

ExpressPCB

Van Stefan van Iwaarden kwam de tip voor het programma ExpressPCB, waarmee printplaten ontworpen kunnen worden. Bij dit gratis programma zit ook een programma om schema's mee te tekenen, dat gekoppeld kan worden met het printplaatontwerp.

DigitalSimulator 5.57

DigitalSimulator is een programma om digitale schakelingen mee te simuleren. Er zijn veel componenten beschikbaar. Voordat je het programma kunt uitproberen moet je je wel door een download van 27 MB heenbijten.

PIC Simulator IDE

PIC Simulator IDE is een setje tools om het werken met PIC microcontrollers wat te vergemakkelijken. Het softwarepakket bestaat onder andere uit een eigen BASIC taal met compiler, assembler en disassembler en een simulator waarmee ontwikkelde programma's stap-voor-stap gesimuleerd kunnen worden. Verschillende soorten randapparatuur zoals LCD-displays en 7-segment displays kunnen daarbij ook gesimuleerd worden.

500 000ste bezoeker en 5000ste member

Onlangs hebben we bij Circuits Online een paar mijlpalen mogen vieren: de 500 000ste bezoeker en de 5000ste persoon die een account aanmaakte. Op 24 februari bezocht volgens NedStat de 500 000ste bezoeker Circuits Online. Op 12 april werd de 5000ste account op de site aangemaakt. Met dank aan de bezoekers, en op naar de 1 miljoen!


Archief
Instellingen