Circuits Online News 29 mei 2005 nr. 104

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 104
Onderwerp: Circuits Online News 29 mei 2005 nr. 104
Datum: 29 mei 2005

 

Links
CD-ROM 1001 Schakelingen
Zelfbouw audio spectrum analyzer
Visual Basic for Electronics Engineering Applications
Asynchrone unidirectionele datalink van PC naar µC
Koperdraadtabel
Visual Basic en de printerpoort
Circuits Online News
zondag 29 mei 2005 nr. 104

CD-ROM 1001 Schakelingen

Elektuur heeft een nieuwe CD-ROM uitgebracht met daarop ruim 1000 schakelingen in PDF formaat. De schakelingen komen uit de populaire Halfgeleidergidsen van jaargang 1991 tot en met 2002. Bij iedere schakeling hoort een complete beschrijving, en in de meeste gevallen is ook een onderdelenlijst en printlayout beschikbaar. De CD-ROM is te koop in de webshop van Elektuur voor € 39,50.

Zelfbouw audio spectrum analyzer

Als een project voor school heeft Rudie van Goor samen met een aantal klasgenoten een spectrum analyser voor het audiobereik gemaakt. De spectrum analyser kan van 7 frequentiegebieden van het audiospectrum het signaalniveau aangeven.

Visual Basic for Electronics Engineering Applications

Vincent Himpe heeft een boek geschreven over programmeren in Visual Basic 6 voor de elektronicus. Het Engelstalige boek begint met de beginselen van Visual Basic maar behandelt ook de ingewikkeldere onderwerpen. Er wordt veel aandacht besteedt aan de communicatie van de PC naar externe schakelingen. Het boek is in PDF formaat te downloaden.

Asynchrone unidirectionele datalink van PC naar µC

Tobi Vollebregt heeft een artikel ingestuurd over een asynchrone unidirectionele datalink van een PC naar een microcontroller. Met deze techniek kan een dataverbinding tussen een PC en een microntroller opgezet worden met slechts 1 datalijn. In het artikel wordt de hardware besproken en wordt de assembly software gegeven om de verbinding te realiseren.

Koperdraadtabel

Dit artikel is ingestuurd door Electrogek. Het is een koperdraadtabel waarmee je kunt opzoeken wat de dikte van een draad in mm is als je de AWG (American Wire Gauge) waarde weet. Verder staan in de tabel nog gegevens over bijvoorbeeld de weerstand van het koperdraad en de maximale belasting.

Visual Basic en de printerpoort

Joop Sterke heeft een artikel ingestuurd over het besturen van elektronica met de PC met Visual Basic. Het artikel bespreekt de aansluitingen van de printerpoort, de benodigde elektronica en de software in Visual Basic.


Archief
Instellingen