Circuits Online News 5 november 2005 nr. 105

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 105
Onderwerp: Circuits Online News 5 november 2005 nr. 105
Datum: 5 november 2005

 

Links
35 Elektuur Toppers
Shops
Mini orgel
Forum zoekmachine
Circuits Online News
zaterdag 5 november 2005 nr. 105

35 Elektuur Toppers

35 Elektuur Toppers is de titel van het nieuwe boek van Elektuur. Zoals de naam al doet vermoeden zijn in dit boek een selectie van 35 populaire projecten van Elektuur opgenomen die in de laatste jaren in het tijdschrift zijn verschenen. Zowel makkelijke als moeilijke digitale en analoge schakelingen zijn in het boek terug te vinden. Een kleine selectie van de projecten in het boek: 20/40 MHz logic analyser, audioversterker Crescendo, GameBoy digitale sampling oscilloscoop, PIC-programmer en een condensator ESR-tester. 35 Elektuur Toppers is te koop in de webshop van Elektuur voor € 29,50.

Shops

Sinds begin augustus is er een nieuw gedeelte aan de site toegevoegd: Shops. Hier kan je elektronicawinkels en elektronicawebshops zoeken en beoordelen. Op deze manier kan je snel bepalen bij welke shop je het beste je elektronica kan kopen. Als bezoeker kan je zelf ook winkels aan de lijst toevoegen. Op dit moment staan er ruim 100 winkels in de lijst. Wanneer je dus naar een elektronicawinkel bent geweest of online elektronica hebt besteld, voeg dan een beoordeling toe!

Mini orgel

Van Nitram kregen we een schakeling voor een mini orgel. In deze schakeling kan je door het drukken op een van de acht toetsen een toon laten klinken. Met behulp van een schakelaar kan uit twee octaven gekozen worden. De klassieke NE555 zorgt voor het opwekken van de toon.

Forum zoekmachine

De zoekmachine van het forum heeft lang de beperking gehad dat er niet op woorden gezocht kon worden van minder dan vier karakters. Met de vele afkortingen in de elektronica zoals PIC, AVR, LED, LCD is dat niet erg handig. Daarom is er een nieuwe zoekmachine gemaakt die deze beperking niet heeft, waardoor het nu mogelijk is om op de afkortingen te zoeken.


Archief
Instellingen