Circuits Online News 17 maart 2006 nr. 107

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 107
Onderwerp: Circuits Online News 17 maart 2006 nr. 107
Datum: 17 maart 2006

 

Links
Audio-Elektronica
Basiscursus Elektronica
A/D-converter voor PIC microcontrollers
Protel 99SE tutorial
De LED
Circuits Online News
vrijdag 17 maart 2006 nr. 107

Audio-Elektronica

Audio-Elektronica is het nieuwe boek van Elektuur. Met dit boek leert men audio elektronica begrijpen, ontwerpen en bouwen. Audio-Elektronica behandelt onder andere opamps, filterschakelingen, voedingen, voor- en eindversterkers, equalizers, limiters en effectapparaten. Bij de schakelingen worden de benodigde formules gegeven zodat je zelf aan de schakelingen kan rekenen. Ook de kwalitatieve aspecten van de audio elektronica zoals ruis, brom, vervormingen en kabels worden behandeld. Audio-Elektronica is voor € 29,50 te koop in de webshop van Elektuur.

Basiscursus Elektronica

Ook Basiscursus Elektronica is een nieuw boek van Elektuur. Dit boek geeft een inleiding in de (analoge) elektronica, zodat je na het lezen een goede basiskennis van elektronica hebt. In Basiscursus Elektronica komen zoal de volgende onderwerpen aan de orde: componenten zoals condensatoren, spoelen, diodes en transistoren, transistorschakelingen, opamps, filters, versterkerschakelingen en voedingen. De formules om aan de schakelingen te rekenen worden ook gegeven. Basiscursus Elektronica is ook in de webshop van Elektuur te koop voor € 23,50.

A/D-converter voor PIC microcontrollers

Frans van Buul heeft een schakeling opgestuurd die handig is wanneer je een A/D-converter nodig hebt maar geen A/D-converter op je PIC-microcontroller hebt. Met behulp van een paar transistoren, wat weerstanden, een condensator en een stukje assembly code kun je een PIC-microcontroller met een A/D-converter uitrusten.

Protel 99SE tutorial

Vincent Himpe stuurde ons een door hemzelf geschreven tutorial voor het print-ontwerp programma Protel 99SE. De tutorial behandelt het tekenen van schema's en het ontwerpen van printen op basis van de gemaakte schema's. De handleiding is als PDF-bestand te downloaden.

De LED

Jaan Meert heeft een artikel geschreven over de LED. Het artikel gaat over de kleuren van LED's, het schakelen van LED's en het berekenen van voorschakelweerstanden.

Nieuwe moderators

Het forum van Circuits Online wordt iedere dag drukker. Daarom hebben wij besloten om het moderatorteam met maar liefst 4 personen uit te breiden. De nieuwe moderators zijn: GJ_, Aart, Henry S. en klein is fijn. Wij wensen de nieuwe moderators veel succes en plezier met het modereren!


Archief
Instellingen