Circuits Online News 24 december 2006 nr. 111

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 111
Onderwerp: Circuits Online News 24 december 2006 nr. 111
Datum: 24 december 2006

 

Links
High-End Buizenversterkers 2
Elektuur brengt Audio Special uit
Circuits Online News
zondag 24 december 2006 nr. 111

High-End Buizenversterkers 2

Elektuur heeft het tweede deel van het boek High-End Buizenversterkers op de markt gebracht. Het boek is een vervolg op het bekende Moderne High-End Buizenversterkers met ringkern-transformatoren geschreven door Menno van der Veen. Het boek gaat dieper in de theorie van buizenschakelingen dan het eerste deel. Formules en modellen voor buizen en transformatoren worden uitgebreid besproken in het theoretische eerste gedeelte van het boek. Het tweede gedeelte van het boek gaat meer in op de praktische kant. In dit gedeelte staan onder andere een aantal door Menno van der Veen ontworpen buizenschakelingen. High-End Buizenversterkers 2 is te koop in de webshop van Elektuur.

Elektuur brengt Audio Special uit

Elektuur heeft de Elektuur Audio Special 1 uitgebracht. Dit is een speciale uitgave die vol staat met nog niet eerder gepubliceerde bouwontwerpen en artikelen over high-end audio. In de special zijn bouwontwerpen opgenomen van buizenversterkers, luidsprekers en halfgeleiderversterkers. Highlights in de uitgave zijn een 100 W klasse-A halfgeleiderversterker, een 73 W symmetrische buizenversterker met de EL156 en de ScanSpeak Maxima luidspreker. In de special is verder nog een artikel opgenomen over het correct voeden van audio schakelingen. De Elektuur Audio Special is te koop in de boekhandel en in de webshop van Elektuur.

Winnaar Elex DVD bekend

De winnaar van de Elex DVD prijsvraag die we hebben georganiseerd is bekend. De gelukkige winnaar is Martijn. Hij heeft inmiddels de Elex DVD al ontvangen. Martijn gaf als antwoord 8999 bezoekers, wat het dichtste bij het goede antwoord 8908 bezoekers lag. Aan de prijsvraag hebben in totaal 109 leden deelgenomen. Er werden antwoorden gegeven variërend van 46 tot 3.662.685 bezoekers op 15 november, waarbij het laatste duidelijk iets te optimistisch is en het eerste iets te weinig.

Prettige kerst en een gelukkig 2007!

Zo op het einde van het jaar is het leuk om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Dit jaar ging Circuits Online over op een eigen server, zodat er voorlopig de mogelijkheid is om flink te groeien. Verder werd Circuits Online in 2006 ongeveer 2,6 miljoen keer bezocht. Het aantal berichten op het forum steeg tot boven de half miljoen. Het Circuits Online Team wenst je een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.


Archief
Instellingen