Circuits Online News 11 augustus 2009 nr. 119

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 119
Onderwerp: Circuits Online News 11 augustus 2009 nr. 119
Datum: 11 augustus 2009
Kun je deze e-mail nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier om de online versie te bekijken.
Circuits Online
  Circuits Online News nr. 119 dinsdag 11 augustus 2009  
 

Redesign voor Circuits Online
Redesign voor Circuits Online Circuits Online heeft per vandaag een nieuw uiterlijk gekregen. De nieuwe layout is een vervanging voor het oude uiterlijk dat al sinds begin 2001 in gebruik was. Naast het uiterlijk zijn er ook een aantal functionaliteiten bij gekomen.

Met de nieuwe layout heeft het uiterlijk van Circuits Online een opfrisser gekregen, zodat het meer van deze tijd is. De structuur van de website blijft echter grotendeels overeind. De balken aan de linker- en rechterkant zijn wat breder geworden zodat er minder vaak cryptische afgekorte titels worden weergegeven. Het uitklapmenu aan de bovenkant van de website is nu ook anders vormgegeven. De layout van de homepage is aangepast: hier worden nu steeds de twee meest recente nieuwsberichten weergegeven.

Ook aan de functionaliteiten van de website is het een en ander gewijzigd. Zo wordt op iedere pagina de updatetracker getoond. Hierin worden de nieuwste nieuwsberichten, advertenties, artikelen, downloads, schakelingen en shops weergegeven. Hierdoor hoef je de nieuwste items niet meer te missen.

Vraag & Aanbod is ook vernieuwd. Het is nu mogelijk om per advertentie 3 foto's te plaatsen, zodat bezoekers eenvoudig kunnen zien wat je aanbiedt.

In het forum kun je nu ook syntax highlighting van programmeercode gebruiken. Dit betekent dat onder andere keywords in de code een andere kleur krijgen zodat je eenvoudiger de code door kunt nemen. Dit werkt voor PIC assembly, PIC Basic, BASCOM-AVR, C, Verilog en VHDL code. In de UBB-code FAQ staat uitgelegd hoe je syntax highlighting kunt gebruiken.

Circuits Online heeft nu ook een RSS-feed waarin alle nieuwe items van de website staan, zoals nieuwsberichten, advertenties, artikelen, downloads, schakelingen en shops. Als je deze RSS-feed instelt in je feedreader zul je dus altijd op de hoogte blijven van de laatste updates.

Er is functionaliteit bijgekomen, maar er is ook wat functionaliteit verdwenen. We hebben besloten om de IC-Database niet langer online te houden. De informatie in de IC-Database was al een tijdje niet meer goed onderhouden. Daarnaast is de informatie uit de IC-Database (datasheets van IC's) eenvoudig te vinden met zoekmachines zoals Google en aparte websites voor datasheets.

De nieuwe layout is nu gelanceerd om het 10-jarig jubileum van Circuits Online te vieren. Op 15 mei 1999 werd de eerste versie van 1001 Schakelingen online gezet, zoals de website toen nog heette. In juli 1999 werd de naam gewijzigd naar Circuits Online. Kijk in het nieuwsbrieven archief voor meer informatie over de historie van Circuits Online.

 
© 1999 - 2009 Circuits Online Team · Archief · Afmelden