Circuits Online News 24 december 2010 nr. 124

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 124
Onderwerp: Circuits Online News 24 december 2010 nr. 124
Datum: 24 december 2010
Kun je deze e-mail nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier om de online versie te bekijken.
Circuits Online
  Circuits Online News nr. 124 vrijdag 24 december 2010  
 

Oscilloscoop tutorial
Fred101 heeft ons een artikel over de oscilloscoop gestuurd. Deze uitgebreide tutorial geeft een stuk geschiedenis van de oscilloscoop en behandelt de belangrijkste kenmerken, functies en bediening van de oscilloscoop. Ook zaken zoals het verschil tussen analoge en digitale oscilloscopen, bandbreedte, probes en precisie komen aan bod.

Temperatuurregeling voor broedkast
Gebruiker karelectro stuurde ons een ontwerp voor een goedkope en toch goedkope temperatuurregeling voor een broedkast. De schakeling werkt met een NE555 timer IC. De NE555 stuurt afhankelijk van de met een NTC gemeten temperatuur via een triac een lamp aan, die de verwarming verzorgt.

Automatisch LED achterlicht
Karelectro was op dreef, want hij stuurde ons ook een schakeling van een automatisch LED achterlicht. Het achterlicht schakelt in door beweging (als het donker is). Na ongeveer 20 minuten stilstand wordt het achterlicht weer uitgeschakeld. Zo kun je niet vergeten het achterlicht uit te schakelen, zodat je minder snel verrast wordt door lege batterijen. De schakeling kan ingebouwd worden in de behuizing van een achterlicht op batterijen dat goedkoop in de handel te koop is.

User icon in forum
Sinds bijna twee maanden is het mogelijk om je user icon (de afbeelding die in het forum onder je naam verschijnt) naar Circuits Online te uploaden. Dat betekent dat je niet meer bijvoorbeeld het Uploadarchief hoeft te gebruiken om je icon te plaatsen. Als je ingelogd bent kun je naar je profiel gaan om het user icon in te stellen.

Prettige kerstdagen en een gelukkig 2011!
Zo aan het einde van het jaar zijn statistieken altijd wel fijn. In 2010 werd Circuits Online ongeveer 4,8 miljoen keer bezocht. Het aantal geregistreerde gebruikers steeg tot meer dat 37500. Met z'n allen waren zij verantwoordelijk dat er nu bijna 1,2 miljoen berichten op het forum staan, in meer dan 90.000 topics. Dat waren weer even genoeg cijfers. Het Circuits Online Team wenst je fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

 
© 1999 - 2010 Circuits Online Team · Archief · Afmelden