Circuits Online News 24 december 2011 nr. 125

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 125
Onderwerp: Circuits Online News 24 december 2011 nr. 125
Datum: 24 december 2011
Kun je deze e-mail nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier om de online versie te bekijken.
Circuits Online
  Circuits Online News nr. 125 zaterdag 24 december 2011  
 

Multimeter tutorial
Multimeter tutorial Fred101 heeft wederom de pen ter hand genomen om een tutorial te schrijven, deze keer over de multimeter. Het artikel start met de geschiedenis van multimeters en behandelt zowel analoge als digitale multimeters. Ook worden specificaties en de betekenis ervan en diverse functies uitgelegd.

Accuboormachine druppellader
Accuboormachine druppellader Gebruiker karelectro stuurde ons een ontwerp voor een druppellader voor een accuboormachine. Deze schakeling is een oplossing voor het probleem dat de accu van de boormachine altijd net leeg is als je 'm nodig hebt. Het is een druppellader waarmee de accu constant opgeladen kan worden. De accuboormachine wordt, als ie niet gebruikt wordt, gewoon op de druppellader gezet waardoor de accu altijd klaar voor gebruik is. Met twee ingebouwde LED spots wordt de werkplaats altijd minimaal verlicht.

Audio power LED
Audio power LED Van Michiel Ter Burg ontvingen wij de audio power LED, een schakeling die met een tweekleuren LED aangeeft hoeveel vermogen een versterker levert. Aan de kleur van de LED kan het door de versterker geleverde vermogen afgelezen worden (maximaal ongeveer 9 Watt in 4 Ω). De schakeling wordt rechtstreeks aan de luidspreker aangesloten.

Rosmalen 2012
Rosmalen 2012 In 2012 zal Circuits Online weer met een grote stand te vinden zijn op de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen. De vlooienmarkt is op zaterdag 10 maart. Deze keer hebben we het idee opgevat om clinics/demonstraties te organiseren over verschillende onderwerpen. Om te kijken of hier genoeg voor animo is, hebben wij een poll gemaakt waarmee je kunt aangeven welke onderwerpen je het liefste behandeld zou willen zien. Met de resultaten kijken wij vervolgens of er clinics georganiseerd zullen worden en welke dat gaan worden.

Circuits Online op Twitter
Circuits Online op Twitter Circuits Online is sinds een tijdje ook te vinden op Twitter: @circuits_online. Er wordt getweet over nieuwe dingen op Circuits Online en elektronica nieuws. De tweets zijn ook terug te vinden op deze pagina. Dus volg @circuits_online om ook op Twitter altijd up-to-date te blijven!

Prettige kerstdagen en een gelukkig 2012!
Prettige kerstdagen en een gelukkig 2012! De vaste lezers hebben het wellicht al opgemerkt: dit is pas de eerste (en tevens laatste) Circuits Online nieuwsbrief van dit jaar. Het samenstellen van nieuwsbrieven is er dit jaar een beetje bij ingeschoten. Maar dan hebben wij meteen een goed voornemen voor 2012: meer nieuwsbrieven versturen! Rest ons als het Circuits Online Team je nog fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen!

 
© 1999 - 2011 Circuits Online Team · Archief · Afmelden