Circuits Online News 11 november 2013 nr. 128

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 128
Onderwerp: Circuits Online News 11 november 2013 nr. 128
Datum: 11 november 2013
Kun je deze e-mail nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier om de online versie te bekijken.
Circuits Online
  Circuits Online News nr. 128 maandag 11 november 2013  
 

Nieuw boek over Raspberry Pi van Elektor
Nieuw boek over Raspberry Pi van Elektor Elektor heeft een nieuw boek uitgebracht over de Raspberry Pi, de compacte en complete computer die slechts een paar tientjes kost. Met 45 elektronica projecten maakt het boek je wegwijs met de Raspberry Pi.

De Raspberry Pi is een vorig jaar geïntroduceerde computer op creditcard formaat. Het is een volwaardige computer met 700 MHz processor, HDMI, netwerk- en USB-aansluitingen. De Pi draait op Linux en gebruikt een SD-kaart voor dataopslag. Het sterke punt van de Raspberry Pi is de combinatie van de software en mogelijkheid om het apparaat aan elektronica te koppelen.

Het boek begint met een introductie in het besturingssysteem Linux en de software van de Pi. Programmeren in de shell Bash komt ook kort aan de orde. De programmeertaal Python is de hoofdtaal van de Raspberry Pi en komt dus het meeste aan bod. Ook Javascript (voor het maken van web-interfaces) wordt kort behandeld.

Na de software is de hardware aan de beurt. In het boek wordt getoond hoe de IO-interface van de Raspberry Pi gebruikt kan worden om externe elektronica aan te sturen en hoe je dat vanuit software kunt doen. Hierbij worden ook zaken als PWM, SPI en I²C behandeld. Al die dingen worden uitgelegd met kleine projectjes, zoals een motorsnelheidsregeling, temperatuurmeter en analoog-digitaal conversie en omgekeerd. Verder wordt ook gedemonstreerd hoe de ingebouwde webserver van de Raspberry Pi gebruikt kan worden om elektronica te besturen.

Het boek is een goede introductie in de wereld van de Raspberry Pi, zeker wanneer je nog niet bekend bent met Linux of de gebruikte programmeertalen. De auteur is Bert van Dam, die eerder onder andere het boek "50 PIC Microcontroller projecten" schreef. Het boek telt 292 pagina's en is voor € 36,95 te koop in de webshop van Elektor.

LCR meter tutorial
LCR meter tutorial Van de hand van fred101 komt weer een tutorial, deze keer over LCR meters. De interessante en uitgebreide tutorial behandelt het meten van condensatoren, spoelen en weerstanden met LCR meters en meetbruggen.

Handboek Software Defined Radio
Handboek Software Defined Radio Bij de Downloads is een handboek toegevoegd met een beknopte uitleg over Software Defined Radio met daarnaast een heleboel hardware van de uitgever Pentek. De uitleg bespreekt het principe van sampelen, algemene SDR principes en de gebruikte hardwaretechnologieën.

Circuits Online op Facebook
Circuits Online op Facebook Circuits Online was al een tijdje op Twitter te vinden maar sind kort hebben we ook een eigen Facebook pagina. Er is nu nog niet zo veel op te vinden maar dat gaat hopelijk snel veranderen. Wil je ook op de sociale media op de hoogte blijven van Circuits Online, like dan de pagina van ons!

 
© 1999 - 2013 Circuits Online Team · Archief · Afmelden