Circuits Online News 6 april 2014 nr. 129

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 129
Onderwerp: Circuits Online News 6 april 2014 nr. 129
Datum: 6 april 2014
Kun je deze e-mail nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier om de online versie te bekijken.
Circuits Online
  Circuits Online News nr. 129 zondag 6 april 2014  
 

Circuits Online op de Radio Vlooienmarkt 2014 in Rosmalen
Circuits Online op de Radio Vlooienmarkt 2014 in Rosmalen Op zaterdag 15 maart was weer de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen. Alweer voor het zevende achtereenvolgende jaar was Circuits Online te vinden als één van de 330 stands.

Voor de vlooienmarkt is Tom de Goede weer door Nederland en België getrokken om spulletjes voor de verkoop op onze stand op te halen. Ook werden diverse bouwpakketjes en weerstandsetjes van SMDShop.nl verkocht.

Op de stand werden een aantal zelfbouwprojecten getoond, waaronder een LED lichtkrant van JesperR en een jumbo VFD klok van The Engineer. De Tesla-coil van Guido Mennen bleef dit jaar thuis. Maar hij had een waardige opvolger gefabriceerd, een Jakobsladder van ruim een meter hoog. Ook die trok natuurlijk erg veel bekijks.

Verder was er wederom een prijsvraag waarmee je kans kon maken op één van de drie OpenWRT modules, beschikbaar gesteld door DPTechnics. De prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs op de deurmat horen vallen.

Onze stand was weer een groot succes, de omzet zal gebruikt worden om de financiële positie van Circuits Online te ondersteunen. Bij deze willen wij alle vrijwilligers bedanken die zich voor de stand hebben ingezet. Uiteraard danken wij ook de bezoekers van de stand die met hun aankopen Circuits Online gesteund hebben en de gebruikers die spulletjes voor de stand gedoneerd hebben.

Wil je nog een keertje nagenieten of wil je zien wat je gemist hebt? Guido heeft een time-lapse filmpje gemaakt waarop onze stand te zien is. Een interessant perspectief op de stand zie je in het time-lapse filmpje van Thijs Möring. Verder is er nog een kort filmpje gemaakt met een sfeerimpressie van de markt. In het nieuwsbericht op onze site staan nog enkele foto's gemaakt door Guido en Thijs.

Zes meetinstrumenten in één scoop van Tektronix
Zes meetinstrumenten in één scoop van Tektronix Onlangs heeft Tektronix de MDO3000 serie oscilloscopen ge´ntroduceerd. Deze mixed domain scopen combineren zes meetinstrumenten in één apparaat: oscilloscoop, spectrumanalyzer, logic analyzer, protocol analyzer, functiegenerator en digitale voltmeter.

Door de integratie van deze meetinstrumenten is het mogelijk vrijwel ieder embedded ontwerp te testen en debuggen zonder extra meetapparatuur, aldus Tektronix. De voordelen zijn een besparing in kosten en plaats en het gebruiksgemak van meerdere instrumenten met dezelfde interface.

De MDO3000 serie bestaat uit 2 en 4-kanaals oscilloscopen met een analoge bandbreedte van 100 MHz tot 1 GHz. De sample rate voor de 1 GHz modellen is 5 GS/s en voor de overige modellen 2,5 GS/s met een sample geheugen van 10 Mpoints. De optionele logic analyzer heeft 16 kanalen. De spectrumanalyzer werkt standaard vanaf 9 kHz tot de analoge bandbreedte van de scoop, maar kan worden uitgebreid tot 3 GHz.

De scoop heeft een capture rate van meer dan 280.000 waveforms per seconde. De protocol analyzer kan met optionele uitbreidingen 9 seriële protocollen analyseren, waaronder I²C, SPI, RS-232, USB 2.0 en CAN. De optionele AWG heeft een uitgang tot 50 MHz en een sample rate van 250 MS/s. De digitale voltmeter heeft 4 digits en kan AC RMS, DC, of AC+DC RMS meten.

Adviesprijzen voor de MDO3000 serie starten vanaf $ 3.350 en lopen tot $ 18.650 voor het meest uitgebreide model. David L. Jones van het EEVblog heeft de scoop al uit elkaar gehaald.

Doneren met PayPal op Circuits Online
Doneren met PayPal op Circuits Online Vanaf februari is het een stuk duidelijker hoe je Circuits Online financieel kunt ondersteunen met een donatie. Daarnaast is het nu ook mogelijk direct online te doneren via PayPal.

De mogelijkheid om te doneren bestond al lang, maar de instructies hoe je kon doneren zaten verscholen in een topic dat niet eenvoudig te vinden was. Nu is het makkelijk terug te vinden met een menu-item in de linkerbalk.

Je kunt nu ook online doneren via PayPal. De donatie wordt dan direct verwerkt. De mogelijkheid om via bankoverschrijving te doneren bestaat uiteraard ook nog. Nieuw is ook dat het doneren je een aantal voordelen oplevert:

Deze voordelen krijg je bij een donatie vanaf € 5,--. Verder krijg je bij iedere donatie een vermelding bij je naam op het forum. Bestaande donateurs krijgen uiteraard ook deze voordelen.

Dus als je Circuits Online een warm hart toedraagt, overweeg ons dan een bedrag te doneren. Alvast bedankt voor jouw steun!

 
© 1999 - 2014 Circuits Online Team · Archief · Afmelden