Circuits Online News 11 december 2001 nr. 91

« Vorige | Volgende » HTML | Tekst
Nummer: 91
Onderwerp: Circuits Online News 11 december 2001 nr. 91
Datum: 11 december 2001

 

Links
R/C-beveiliging
Phono/line adapter
Frontplatten-Designer 2.0
Links
Circuit Central
DesignNotes.com Free Circuit Archives
Circuits Online News
dinsdag 11 december 2001 nr. 91

R/C-beveiliging

Om je dure R/C model te beveiligen kun je deze schakeling bouwen. De beveiliging wordt tussen de ontvanger en de servo ingezet. Wanneer het signaal van de zender te zwak wordt, wordt de servo in een vooraf bepaalde positie gezet, bijvoorbeeld stoppen. De schakeling is ook als standalone servotester te gebruiken.

Phono/line adapter

Tegenwoordig wordt de platenspeler steeds minder gebruikt, terwijl de versterker er wel nog een aansluiting voor heeft. Met deze schakeling is de aanwezige phono-ingang om te vormen naar een normale line-ingang, zodat er bijvoorbeeld een CD-speler op aan kan worden gesloten.

Frontplatten-Designer 2.0

Abacom gaat door het omschrijven van hun software naar 32-bits versies. Het nieuwste hiervan is Frontplatten-Designer 2.0, het programma om opschriften van behuizingen mee te ontwerpen. Een Engelstalige versie is nu ook meegeleverd.

Circuit Central

Ik heb Circuit Central weer gevonden. Op deze site vindt je best wel veel ] schakelingen. Ik heb al eerder naar de site gelinkt, maar toen die link niet meer werkte heb ik 'm verwijderd. Maar nu is hij er weer.

DesignNotes.com Free Circuit Archives

Ook nieuw is de link naar de schakelingen afdeling van DesignNotes.com. In een groot aantal categorieŽn zijn hier schakelingen te vinden.


Archief
Instellingen