Lichtkrantbak vraag.

Hallo,

Ik heb een aantal vragen,
hopelijk hoort het hier een beetje thuis.

Ik heb hier al een tijdje een lichtkrant staan.
Helaas heeft die het nog nooit gedaan hier.
Hier een foto-tje er van.
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4237.jpg

Nu het probleem:
De kabel de "ingang" op de lichtkrant is een com poort.
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4241.jpg
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4245.jpg
zo als je op de foto kant zien worden niet alle pinetjes gebruikt.
De pintjes die bezet zijn: 4,5,7,8,9 .
Helaas heb ik er geen kabel er bij gekregen.
Maar nu is mij vraag moet de kabel die van de pc naar de lichtkrant ook ge crossed? Of iets anders?

Hier nog enkele foto's van de printplaat:
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4265.jpg
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4269.jpg
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4271.jpg
Op de print plaat staat: Master Controller board v3.1


Hopelijk kunne jullie mij veder helpen.

of andere website met info over dit soort dingen.

Hier nog wat foto's
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4243.jpg
http://home.hetnet.nl/~h67/img_4251.jpg
de laatste foto is als je hem aan doet dan gaan ze allemaal ff aan...

Groeten, Jelke
wat is de fabrikant van dat ding?

misschien dat je via hen informatie kan krijgen.
IF you can't convince them, then confuse them!
De fabrikant is Surtronic
Helaas krijg ik via de mail geen reactie.
Ik zou het niet weten, maar ik zou dat ding wel graag willen hebben . Om lekker mee te rotzooien.

[Bericht gewijzigd door Bastiaan op 25 juli 2004 20:40:27]

Bachelor of Engineering -- Microcontrollers AVR, PIC (asm, C), PC applicaties (C, C++), Webpages (HTML, CSS, PHP, SQL), Rail-infra engineer
Hugo Welther

Moderator

Heb eens even op hun site gestoeid.
Die dingen worden inderdaad met een PC verbonden. Zoek de bedrading vanaf de RS232 eens na. Wellicht zit er een MAX232 oid in.
Vanaf de plug kan je dan uitzoeken of het een normale of null-modemkabel is.
Overigens hoort bij al die dingen een op maat gemaakt softwarepakket begrijp ik hun verhaal.

Zie trouwens ook een EPROM zitten op de foto, daar zal wel de firmware van dat ding wel inzitten.

Wel een mooie berg dotmatrix displays

zal wel iets als dit moeten worden
Neem het leven niet te serieus - je overleeft het toch niet. Elbert Hubbard (1856-1915)
sjonge, ik word bijna jaloers als ik dat ding zie, gaaf ding man! kun je leuk mee stoeien!!

ik weet er verder helaas weinig van, maar je kunt toch een straight en een nulmodem kabel proberen? je merkt het vanzelf.... veel foutgaan kan er niet lijkt me.

[Bericht gewijzigd door poteronassi op 25 juli 2004 21:10:36]

Hallo,

ff een update,

ik heb nu de software(SPECTRUM v3.11) ook gekregen.
Nu is het enige probleem nog een goede kabel.

Op de pc moet die gewoon op de COM1 aan gesloten worden.
Zo als ik al eerder schreef is van uit de lichtkrant de volgende pinnetjes bezet: 4,5,7,8,9.
Ik heb al verschilden dingen geprobeerd.
Maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
DTE,DCE,9 PIN D-sub,Male,Female
dus als iemand nog een tip heeft graag.

Groeten, Jelke
Hugo Welther

Moderator

Zou gewoon eerst eens een normale RSR232 kabel proberen, alle pinnen 1:1 doorverbinden. Probleem is pin 9.
Die wordt normaal bij RS232 niet (meer) gebruikt.

Vroeger met 14k4 modems en langzamer was dit de ringidicator aansluiting. Een soort wake-on als er werd ingebeld op de modem.
Neem het leven niet te serieus - je overleeft het toch niet. Elbert Hubbard (1856-1915)
Gerwin

Golden Member

mm die werkt tenminste heb je hem ook open gehad? zoja staat er ook een naam op de printplaat?
An amplifier is just a modulator for a power supply |Toffe Gebruiker
Op 2 augustus 2004 17:49:44 schreef Gerwin:
heb je hem ook open gehad? zoja staat er ook een naam op de printplaat?

Hier nog enkele foto's van de printplaat:

http://home.hetnet.nl/~h67/img_4265.jpg

http://home.hetnet.nl/~h67/img_4269.jpg

http://home.hetnet.nl/~h67/img_4271.jpg

Op de print plaat staat: Master Controller board v3.1


Ik heb net ff 1:1 doorverbonden maar dit werk hellaas ook niet.

Groeten, Jelke


Ik heb hetzelfde probleem gehad met een scoreboard.
De fabrikanten wijken meestal af van de originele pin layout voor dit soort artikelen. Het wordt dus eindeloos testen. maar hier enkele hints. Ga eerst kijken op welke pin de massa is aangesloten dit moet op een serieele kabel pin 5 zijn. ga vervolgens meten of er een pin de status hoog heeft dit is meestal de DTR (Data Terminal Ready)aansluiting pin 4. Dan kan je ook nog kijken of er op een bepaalde pin een puls komt dat is de RTS (request To Send)
aansluiting. Dan blijven er nog maar 2 draden over en bij dat scoreboard van mij werd er een draad gewoon niet gebruikt. De andere was voor de serieele overdracht.
Nu nog uitzoeken met welk protocol en met welke baudrate je moet aansturen. Hoop dat je hier een stapje mee verder komt. Suc6
Dat zijn de bekende controller boards van Frents. Vergeet het maar dat je daar wat over vindt. Ik heb zo ook een lichtkrant waar zo'n bord in zat. Ik heb het controller board eruit gegooid en zelf wat gemaakt met een AVR en RAM.

Dit is mijn lichtkrant met de inmiddels zelfbouw controller en zelfbouw software

Zo,
Meer als een jaar veder, Maar hij werkt nu !.

http://home.hetnet.nl/~h67/img_5697.jpg

De Kabel,

http://home.hetnet.nl/~h67/led-board-kabel.jpg

De software,

Ik gebruik SPECTRUM Versie 3.10 lnp,
En ik teste het elke keer onder XP en daar zat dus ook deels het probleem,
Nu onder Windows 98 & 2000 werkt het prima.

Nu ben ik opzoek naar software die ook werkt onder XP,
Nu kan Winspec versie 5 kopen a €180
Ik weet niet als het kan, maar nu leek mij het zelf ook wel leuk om zelf wat te gaan schrijven.
Maar ik heb daar totaal geen verstand van maar lijkt me leuk project om dat te gaan leren.
Hebben jullie wat tips waar ik mee moet gaan beginnen?

Alvast bedankt,
Jelke
GJ_

Moderator

Op 24 september 2005 16:22:10 schreef Jelke:
En ik teste het elke keer onder XP en daar zat dus ook deels het probleem,
Nu onder Windows 98 & 2000 werkt het prima.


Dat is vaker het probleem met lichtkrantsoftware en andere software die rechtstreeks de RS232 proberen te bereiken. Velen werken niet onder NT en XT. Daar was een truukje voor maar die weet ik dus effe niet meer. Ik zal eens zoeken.

Ben d'r maar voorzichtig mee: 't is een duur apparaat.
Hallo iedereen,

Ik weet niet of de topic starter dit topic nog leest, maar ik ben zo'n zelfde bord tegengekomen, maar ik krijg hem nog niet werkende, ik vermoed dat er een wachtwoord op zit...

maar wellicht kan ik Jelke helpen met iets wat ie graag wilt? miss dat ie mij wil helpen met verder info?

ik hoor het wel als iemand dit leest.
mvg
Bram
Henry S.

Moderator

Stuur een emailtje, Jelke is een eendagsvlieg...
73's de PA2HS - ik ben een radiohead, Nieuwe CO labvoeding.
Op 22 maart 2008 11:47:39 schreef Henry S.:Stuur een emailtje, Jelke is een eendagsvlieg...

Misschien kwa posten dan, Maar ik heb op dit onderwerp netjes een E-mail notificatie. en krijg dus netjes een mailtje als hier op geantwoord word. En heb brammez ook netjes een mailtje gestuurd met de software.

En om eerlijk te zijn, lichtkrant staan al weer een tijdje op zolder kan met de software er wel teksten ect op krijgen maar zou graag iets hebben zo dat wat meer mee kan doen zo als met de software alla "LCD Smartie"

[Bericht gewijzigd door Jelke op 22 maart 2008 22:50:25 (24%)]

suftronic... zegt me al genoeg. heb er ervaring mee. ze zijn erg goed in afspraken maken KUCH! *not*.

maar het is pin 2,3 en 5. standaard rs232 communicatie.

echter je hebt hun software nodig. *sterkte
Henry S.

Moderator

Op 22 maart 2008 22:46:16 schreef Jelke:
Misschien kwa posten dan, Maar ik heb op dit onderwerp netjes een E-mail notificatie. en krijg dus netjes een mailtje als hier op geantwoord word. En heb brammez ook netjes een mailtje gestuurd met de software.

Dat is heel netjes van je, zien we helaas niet vaak.
73's de PA2HS - ik ben een radiohead, Nieuwe CO labvoeding.
High met Henk

Golden Member

ja, maar 2 en 3 zijn hier al niet aangesloten........

je kunt echter als je de print analyseert misschien wel een end komen
waarsch zit er gewoone en max 232 o.i.d. op en weet je iig waar wat heengaat

GND kun je ook wel vinden waarsch en dan zit je nog met 2 pinnen over.
gokje dat dat DTR en CTS zijn....

dus je zal die kabel wel specifiek moeten maken, als het iig al RS-232 is....

[Bericht gewijzigd door High met Henk op 23 maart 2008 08:15:58 (11%)]

to all newbies: RTFM/D of google eens (p.s. RTFM/D = Read the f*cking manual/datasheet).
ze gebruiken gewoon standaard communicatie daar

Rs232 Rs485 een van die 2 is het zoiezo.
Hallo iedereen,

Ik ben blij dat er nog leven in het draadje zit, ik ben zelf eigenaar van zulke lichtkrant en heb software (ook voor onder xp...legaal aangekomen) maar ikkan de lichtkrant niet benaderen,ik ben bang dat een of andere joker er een wachtwoord op heeft gezet, hij blijft namelijk 'hangen' bij inloggen....

iemand enig idee hoe ik het wachtwoord kan resetten?

mvg Bram,

ps. Jelke bedankt voor je reactie, heb een mailtje teruggestuurd
Hier een medewerker van Surtronic, grappig dat ik dit tegen kom.
Ondertussen zijn er al veel nieuwere en mooiere produkten in omloop ! Maar de hardware die ik daar zie komt mij bekend voor, wie weet kan ik jullie ergens mee helpen.

Groetjes,
Surtronic.
Ik heb ook zo'n lichtkrant gekocht via marktplaats.

Maar wil graag testen of ie het doet.
Wie wil/kan mij software geven om te testen?
Ook lijkt het me leuk om te weten wat de codes zijn om dat ding aan te sturen...
Lijkt me nogal duidelijk. Heb je de post voor je gelezen?
if (rst='1') then d <= '1' elsif (clk'event and clk='1') then d <= data end if;

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren: om anonieme statistieken bij te houden en om relevante advertenties te tonen.

Mocht je geen cookies willen accepteren, dan kun je op instellingen klikken om deze optie te kiezen. Als je gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren.

Instellingen