PCB Artist

Gepost door Jeroen Vreuls op dinsdag 25 december 2007

Screenshot PCB Artist
Auteur Advanced Circuits
Homepage www.4pcb.com
Besturingssysteem Windows 98/ME/XP
Type Freeware
Grootte 23,3 MB
Beschrijving Met PCB Artist kun je schema's tekenen en vervolgens op basis van het schema een print ontwerpen. Het is mogelijk printen tot 6 lagen te ontwerpen. PCB Artist bevat verder een autorouter. Met een druk op de knop kan een print verstuurd worden naar Advanced Circuits, die de print vervolgens produceren.
Downloaden Aantal downloads sinds dinsdag 25 december 2007: 3844

Reacties

Gepost door vanzwam op dinsdag 8 januari 2008 17:54:01

Zal wel goed zijn, alleen : ik kan het niet installeren. Vraagt altijd naar Disk 1, en als ik het pad opgeef, kent hij het niet. Iemand die weet hoe het wel moet?

Gepost door ldsblank op woensdag 23 januari 2008 08:54:56

Werkt vreselijk goed, ook onder Linux met Crossover Office (Wine, al moet je bij het printen van een layout wel de postscript file bewerken om de lijndiktes te corrigeren, deze zijn een factor 100 te dik).
Het programma is eigenlijk bedoeld om een ontwerp te maken en dat ontwerp te laten uitvoeren door het bedrijf dat het programma verstrekt. Omdat je de layout wel kunt printen kun je toch transparanten maken die je zelf kunt etsen. Andere, profesionelere mogelijkheden als gerber e.d. zijn er niet.
De bediening is erg intuitief, de componentendatabase is prima. Kortom: aanrader!

Gepost door leime op zondag 28 september 2008 20:47:43

Een opmerking en een vraag.

Hoe maak je een "groundplane" (zo heet dat toch?) naja, ik bedoel er aleen rondom de pads word geetst en dat de rest ongeestst blijft.

Als je de autoroute wil gebruiken is het minimale aantal layers 2 dat vind ik wel lastig aangezien ik maar 1 layer wil (als iemand weet hoe je toch 1 layer kunt gebruiken wil hij/zij dat dan even doorgeven?)

Gepost door Dew op vrijdag 11 januari 2013 15:59:50

hallo jongens,ik heb de PCB artist gedownload,is dit om een printplaat te ontwerpen?Kan ik gewoon een schema brouseren?Kan iemand mij helpen hoe en wat?
Alvast bedankt.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.