Artikelen

Zelfbouw modelbouw motorregelaar

Zelfbouw modelbouw motorregelaar donderdag 24 augustus 2023 · Lambiek presenteert een ontwerp voor een motorregelaar voor de modelbouw.
Lees meer »

Het bouwen van een super servo

Het bouwen van een super servo dinsdag 2 mei 2023 · Lambiek beschrijft hoe je een kleine modelbouw servo kunt gebruiken om een zwaar servosysteem mee te maken.
Lees meer »

K16F887 interface met Profilab Expert

K16F887 interface met Profilab Expert zaterdag 1 april 2023 · Lambiek presenteert een zelfgemaakte interface voor Profilab Expert 4.0, gebaseerd op een PIC16F887 microcontroller.
Lees meer »

Stolpklok met stappenmotor

Stolpklok met stappenmotor dinsdag 14 februari 2023 · In dit artikel beschrijft Lambiek hoe hij mechanica en elektronica heeft gecombineerd in een stolpklok.
Lees meer »

Anders verwarmen dan met gas?

Anders verwarmen dan met gas? donderdag 3 november 2022 · Lambiek presenteert in dit artikel een manier om je huis te verwarmen met infraroodpanelen.
Lees meer »

Positioneren met een hall-sensor

Positioneren met een hall-sensor woensdag 10 november 2021 · In dit artikel legt Lambiek uit hoe je een as kunt positioneren met behulp van een hall-sensor.
Lees meer »

Paneelbouw in de praktijk en meer, voor het MBO

Paneelbouw in de praktijk en meer, voor het MBO donderdag 24 december 2020 · Lambiek heeft dit artikel geschreven omdat bij onderwijsinstellingen weinig bekend is over de volgorde van werken in paneelbouw.
Lees meer »

Piepschuimsnijder

Piepschuimsnijder donderdag 16 januari 2020 · Lambiek beschrijft een automatische spanner voor een snijdraad, waarmee je piepschuim kunt snijden.
Lees meer »

Het bouwen van een robotarm

Het bouwen van een robotarm maandag 30 december 2019 · Lambiek heeft een robotarm ontworpen met vijf assen. In dit artikel wordt hiervan de hardware en software behandeld.
Lees meer »

Zonnevolgsysteem

Zonnevolgsysteem zondag 7 april 2019 · Lambiek heeft uitgezocht wat de opbrengst is van een draaibaar zonnepaneel tegenover een vaste opstelling. In dit artikel lees je de resultaten.
Lees meer »