Artikelen

Positioneren met een hall-sensor

Positioneren met een hall-sensor 10 november 2021 · In dit artikel legt Lambiek uit hoe je een as kunt positioneren met behulp van een hall-sensor.
Lees meer »

Paneelbouw in de praktijk en meer, voor het MBO

Paneelbouw in de praktijk en meer, voor het MBO 24 december 2020 · Lambiek heeft dit artikel geschreven omdat bij onderwijsinstellingen weinig bekend is over de volgorde van werken in paneelbouw.
Lees meer »

Piepschuimsnijder

Piepschuimsnijder 16 januari 2020 · Lambiek beschrijft een automatische spanner voor een snijdraad, waarmee je piepschuim kunt snijden.
Lees meer »

Het bouwen van een robotarm

Het bouwen van een robotarm 30 december 2019 · Lambiek heeft een robotarm ontworpen met vijf assen. In dit artikel wordt hiervan de hardware en software behandeld.
Lees meer »

Zonnevolgsysteem

Zonnevolgsysteem 7 april 2019 · Lambiek heeft uitgezocht wat de opbrengst is van een draaibaar zonnepaneel tegenover een vaste opstelling. In dit artikel lees je de resultaten.
Lees meer »

Regelbare wisselspanningsvoeding

Regelbare wisselspanningsvoeding 24 juni 2018 · In dit artikel presenteert Harm1958 een ontwerp voor een galvanisch gescheiden regelbare wisselspanningsvoeding.
Lees meer »

Sturing voor toilet ventilatie

Sturing voor toilet ventilatie 25 maart 2018 · Lambiek presenteert in dit artikel een sturing voor afzuiging via de spoelpijp van het toilet.
Lees meer »

Mini-motorregelaar met terugkoppeling

Mini-motorregelaar met terugkoppeling 27 september 2017 · Lambiek heeft deze regelaar ontworpen voor het regelen van wat kleinere DC-motoren, bijvoorbeeld van Maxon, Bühler of RB35 motoren.
Lees meer »

Toerental regelingen voor 230 V motoren

Toerental regelingen voor 230 V motoren 13 september 2017 · Een artikel van Lambiek over het regelen van het toerental van verschillende types 230 V AC motoren.
Lees meer »

Telefoon alarm

Telefoon alarm 17 juni 2017 · In dit artikel presenteert Lambiek een ontwerp voor een schakeling die via een telefoonlijn een alarmsignaal kan geven.
Lees meer »