DesignSpark PCB

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 18 juli 2010 00:17

Screenshot DesignSpark PCB
Auteur RS Components
Homepage www.designspark.com
Besturingssysteem Windows XP/Vista/7
Type Freeware
Grootte 71,4 MB
Beschrijving Dit pakket heeft geen restricties wat betreft printplaat afmetingen, aantal pins of layers. DesignSpark PCB heeft een uitgebreide componenten library. Gebruikers kunnen libraries via de website met elkaar delen. Het is ook mogelijk om EAGLE ontwerpen en libraries te importeren. Exporteren naar diverse formaten zoals Gerber behoort ook tot de mogelijkheden.

Om gebruik te maken van alle features moet je het pakket activeren (gratis). Hiervoor is een account op de website van DesignSpark noodzakelijk.
Downloaden Aantal downloads sinds 18-07-2010: 3569

Reacties

Gepost door jpeeters op donderdag 20 januari 2011 11:44

Fijn en snel begrijpbaar programma
De Autorouter heeft behoorlijk wat moeite met het compleet routen van een wat grotere print.

Ook met de laatste versie heb ik een aantal keren gehad dat hij plotseling moest afsluiten door een onhestelbare fout, dus regelmatig opslaan van je werk blijft noodzakelijk totdat alle kinderziektes eruit zijn.

Gepost door MaBerY op woensdag 23 november 2011 15:29

Inmiddels is kortgeleden (7-11-2011) Versie 3 gereleased.
Native designspark demo projecten zijn overigens schaars t.o.v. eagle of kicad.
eagle projecten inlezen kan gelukkig wel.

De website van designspark vind ik een verschrikking IMHO.

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 november 2011 15:32]

Gepost door Janse op zaterdag 12 januari 2013 13:09

waar kan je libraries downloaden?

Gepost door Bobob op vrijdag 26 juli 2013 19:59

Ik ben nu meer dan 8 uur bezig geweest met dit programma maar tot nog toe nul resultaat. Het maken van een eenvoudige voeding met een 7812 en 7912 met transformator is uitgelopen tot een complete ramp. Het schema programma was een lange weg van fout meldingen met allemaal kruisjes op elke verbinding die van het schema een warboel maakte. Een zelfde schema opgezet met Tinycad was in 10 minuten voor elkaar, terwijl hetzelfde meer dan 2 uur duurde met dit schema programma.
Het PCB gedeelte houdt zich niet aan de SI eenheden en heeft het over "thou". printen van zelfgemaakte componenten werd zomaar over 4 pagina's op een euroboard (160x100 mm) verspreid. Importeren kan die ook, alleen de diodes van de brug werden herkend, de rest waren unknown of error meldingen. In de help files is niets te vinden over de packages van de onderdelen of hoe je ze zelf moet aanmaken en in de libs moet plaatsen
Ik adviseer jullie daarom dit programma links te laten liggen.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.