Texas Instruments neemt National Semiconductor over

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 6 april 2011 21:34 · Bron: Texas Instruments

Texas Instruments neemt National Semiconductor over

De halfgeleiderfabrikant Texas Instruments gaat concurrent National Semiconductor overnemen voor een bedrag van 6,5 miljard dollar. De aandeelhouders en mededingingsautoriteiten moeten wel nog toestemming geven voor de overname.


Texas Instruments hoopt met de overname nog meer te groeien in de markt van analoge halfgeleiders. Volgens beide bedrijven vullen zij elkaar goed aan. Texas Instruments biedt ongeveer 30.000 analoge producten, National Semiconductor voegt daar 12.000 analoge producten aan toe.

Na de overname zal National deel gaan uitmaken van de analoge tak van TI. De verkoop van analoge halfgeleiders zal dan bijna 50% van de omzet van TI zijn. TI heeft aangegeven dat de bestaande productiefaciliteiten van National gehandhaafd zullen worden. Het overnameproces zal naar verwachting binnen 6 tot 9 maanden afgerond zijn.

Reacties

Gepost door Blackfin op vrijdag 8 april 2011 16:33

Had het reeds gelezen. Misschien wel de beste optie, ik vond het niet zo lekker gaan met National de afgelopen 10 jaar. Vroeger waren ze groot in de analoge techniek maar door allerlei mislukte uitstapjes naar de digitale techniek is het bedrijf afgegleden.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.