Microchip neemt Atmel over voor 3,56 miljard dollar

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 20 januari 2016 22:41 · Bron: Microchip

Microchip neemt Atmel over voor 3,56 miljard dollar

Er werd al eerder gesproken over een overname van Atmel, maar nu is het echt gebeurd: Microchip neemt concurrent Atmel over voor ongeveer 3,56 miljard dollar. Microchip is vooral bekend van de PIC microcontrollers, Atmel van de AVR microcontrollers die in Arduino ontwikkelbordjes worden gebruikt.


Microchip maakt microcontrollers, mixed-signal en analoge IC's. Met de overname krijgt Microchip een bredere productportfolio en hoopt het een microcontroller, analoog en IoT powerhouse te worden.

De overname van Atmel is het laatste hoofdstuk in een reeks van overnames door Microchip in de afgelopen jaren. Deze overnames hebben voor een verdubbeling van de omzetgroei gezorgd, aldus Microchip. De overname is goedgekeurd door de raad van bestuur van beide bedrijven en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Wel moeten de aandeelhouders de deal nog goedkeuren en moet er gewacht worden op wettelijke goedkeuring.

In september maakte Dialog Semiconductor bekend dat ze Atmel zouden overnemen voor 4,6 miljard dollar. Die deal is van de baan nu Atmel wordt overgenomen door Microchip: Microchip betaalt Dialog een termination fee van 137,3 miljoen dollar.

De overname volgt in een reeks van overnames van halfgeleiderfabrikanten: zo nam Intel Altera over en werd Fairchild Semiconductor gekocht door ON Semiconductor.

Gepost door Jochem op donderdag 28 januari 2016 14:01
War is over :)

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.