Dag voor de Radio Amateur 2016

Gepost door Jeroen Vreuls op maandag 24 oktober 2016 23:22 · Bron: VERON

Dag voor de Radio Amateur 2016

Op zaterdag 5 november organiseert de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) voor de 56ste keer de Dag voor de Radio Amateur. Die dag kun je in de Americahal in Apeldoorn terecht voor een onderdelenmarkt, lezingen en een zelfbouwtentoonstelling.


Het doel van de Dag voor de Radio Amateur is om de bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby door de dingen die te zien zijn en het ontmoeten van anderen.

In het programma zijn een viertal lezingen gepland over verschillende onderwerpen gerelateerd aan de radiohobby. Een apart gedeelte van de Americahal is ingericht als het "jeugdplein", bedoeld om jongeren kennis te laten maken met de radiohobby. Ben je goed in Morse, dan kun je strijden tegen andere deelnemers in de "Morse challenge".

Dag voor de Radio Amateur 2015Dag voor de Radio Amateur 2015

Op de onderdelenmarkt is nieuwe en gebruikte apparatuur en onderdelen te koop. Zelf in elkaar gesoldeerde projecten zijn te aanschouwen in de zelfbouwtentoonstelling.

De Dag voor de Radio Amateur begint om 9:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kaartverkoop begint al om 09:00 uur. VERON leden betalen € 8,00 om naar binnen te mogen. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs € 9,00 en kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Parkeren op het terrein van de Americahal kost € 4,00. Kijk voor meer informatie op de site van VERON.

Gepost door NKHteB op dinsdag 25 oktober 2016 20:57
Net als in voorgaande jaren, is op de galerij bij de Zelfbouwtentoonstelling ook een meethoek ingericht, specifiek voor nauwkeurige frequentiemetingen. Maar ook voor HF Power metingen en Spectrumanalyse tot 6.5 GHz kunt u daar terecht.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.