Chriet Titulaer overlijdt op 73-jarige leeftijd

Gepost door Jeroen Vreuls op maandag 24 april 2017 22:36 · Bron: Tweakers.net

Chriet Titulaer overlijdt op 73-jarige leeftijd

Afgelopen weekend is sterrenkundige, wetenschapper en televisiepersoonlijkheid Chriet Titulaer overleden. Met zijn televisieoptredens in de jaren zeventig en tachtig was hij van groot belang bij de popularisering van ruimtevaart, wetenschap en technologie.


Chriet begon zijn televisiecarrière in 1969 als medepresentator van het televisieverslag van de eerste maanlanding. Ook was hij commentator bij de uitzending van de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.

In de jaren tachtig produceerde hij diverse televisiecursussen, maar het meeste succes had hij met het programma TROS Wondere Wereld, dat van 1983 tot en met 1989 op televisie te zien was. Het populair-wetenschappelijk programma bracht nieuws op het gebied van ruimtevaart, beeld & geluid, communicatie en ICT. Ook liet Chriet graag nieuwe 'snufjes' uit Japan zien.

Tros Wondere Wereld 1 (1 uit 3)

Tros Wondere Wereld 1 (1 uit 3)

Om video's van YouTube af te spelen moet je eerst toestemming geven. Kijk in de privacyverklaring voor meer informatie. Of bekijk op YouTube.com

Hij was medeoprichter van vernieuwende projecten zoals het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst. In 1986 organiseerde hij de ruimtevaartmanifestatie Space '86 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook schreef hij diverse populair-wetenschappelijke boeken.

In de jaren negentig verdween Chriet van de televisie en verkocht hij zijn mediaproductiebedrijf, omdat zijn gezondheid achteruit ging. De laatste jaren verbleef hij in een privé-verzorgingshuis in Driebergen.

Zie ook het topic op het forum over het overlijden van Chriet.

Foto: Sjakkelien Vollebregt, Nationaal Archief / Anefo, licentie CC-BY

Reacties

Gepost door visitron op donderdag 27 april 2017 22:14

Heel jammer, Chriet was voor mij een inspirator die niet alleen mij, maar een hele generatie op jonge leeftijd op een leuke en leerzame manier in contact bracht met de wondere wereld van techniek.

Ik buig voor deze man !

Gepost door nestor0973 op maandag 22 mei 2017 16:42

Ik wist niet eens dat hij was overleden, tot ik vandaag naar deze site kwam voor een probleem waar ik mee zat. Nu ben ik even helemaal de kluts kwijt.

Chriet heeft mij als jonge tiener meermaals de wonderen der techniek aan de man gebracht . Ik denk dat hij dat bij velen van mijn generatie heeft gedaan.

Waar je ook bent, bedankt daarvoor. het ga je goed Chriet. RIP. :'(

[Reactie gewijzigd op maandag 22 mei 2017 16:48]

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.