Dag voor de Radio Amateur 2017

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 8 oktober 2017 21:45 · Bron: VERON

Dag voor de Radio Amateur 2017

Op zaterdag 4 november aanstaande organiseert de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland de Dag voor de Radio Amateur. Je kunt dan in de Americahal in Apeldoorn terecht voor onder andere een onderdelenmarkt, lezingen en een zelfbouwtentoonstelling.


Het doel van de dag, die dit jaar voor de 57ste keer wordt georganiseerd, is bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby door de dingen die te zien zijn en het ontmoeten van anderen. In het programma zijn een drietal lezingen opgenomen over verschillende onderwerpen gerelateerd aan de radiohobby, waaronder een lezing over de overgang van AM/FM naar DAB+ voor omroepzenders. Een deel van de Americahal is ingericht als het “jeugdplein”. Hier kan de jeugd kennis maken met techniek en de radiohobbby en een soldeerprojectje in elkaar zetten. Ben je goed in Morse? Dan kun je het tegen andere bezoekers opnemen in de “Morse challenge”. Verder wordt een loterij georganiseerd waarbij veel prijzen te winnen zijn.

Dag voor de Radio Amateur 2013Dag voor de Radio Amateur 2013

Het grootste deel van de Americahal is gereserveerd voor de onderdelenmarkt. Hier is nieuwe en gebruikte apparatuur en onderdelen te koop. Trotse hobbyisten presenteren hun zelfgemaakte projecten in de zelfbouwtentoonstelling. Dit jaar bestaat ook weer de mogelijkheid om metingen te laten verrichten aan meegebrachte apparatuur. Een team van ervaren amateurs stellen hiertoe hun meetapparatuur ter beschikking.

De Dag voor de Radio Amateur begint om 9:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kaartverkoop begint om 09:00 uur. VERON leden betalen € 8,00 om naar binnen te mogen. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs € 9,00 en kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Parkeren op het terrein van de Americahal kost € 4,00. Kijk voor meer informatie op de site van VERON.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.