Dag voor de Radio Amateur 2019

Gepost door Jeroen Vreuls op dinsdag 22 oktober 2019 22:16 · Bron: VERON

Dag voor de Radio Amateur 2019

Op zaterdag 2 november aanstaande organiseert de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland de Dag voor de Radio Amateur. Je kunt dan in de IJsselhallen in Zwolle terecht voor onder andere een onderdelenmarkt, lezingen en een zelfbouwtentoonstelling.


Het doel van de dag, die dit jaar voor de 59ste keer wordt georganiseerd, is bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby. Het programma omvat een drietal lezingen, interessant voor beoefenaars van de radiohobby. Er wordt ook een morse challenge georganiseerd, waar je kunt bewijzen hoe goed je in morsecode bent. Om de jeugd kennis te laten maken met techniek en de radiohobby is het “Jeugdplein” ingericht. Hier kan ook een projectje in elkaar gesoldeerd worden. Verder wordt een loterij georganiseerd waarbij veel prijzen te winnen zijn.

Dag voor de Radio Amateur 2013Dag voor de Radio Amateur 2013

Een groot deel van de IJsselhallen is gereserveerd voor de onderdelenmarkt, waar zowel nieuwe als gebruikte apparatuur en onderdelen te koop zijn. Op de zelfbouwtentoonstelling tonen radioamateurs hun zelfgemaakte projecten. Er zal wederom een team ervaren amateurs beschikbaar zijn om metingen te verrichten aan apparatuur die je zelf meebrengt. Denk hierbij aan het kalibreren van een frequentieteller.

De Dag voor de Radio Amateur begint om 9:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kaartverkoop begint om 09:00 uur. De entreeprijs voor VERON leden bedraagt € 8,00, niet-leden betalen € 9,00. Kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Parkeren op het terrein van de IJsselhallen kost € 5,00. Kijk voor meer informatie op de site van VERON.

Reacties

Gepost door flash2b op dinsdag 22 oktober 2019 23:31

Op de veron site staat dat parkeren €5 kost, en op de ijselhallen site zelfs €6.

Gepost door Jeroen op woensdag 23 oktober 2019 11:40

Inderdaad, dat was een copy-paste foutje van een eerder nieuwsbericht. Is nu aangepast.

[Reactie gewijzigd op donderdag 31 oktober 2019 10:23]

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.