Raspberry Pi Compute Module 4 op de markt gebracht

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 21 oktober 2020 21:19 · Bron: Raspberry Pi Foundation

Raspberry Pi Compute Module 4 op de markt gebracht

De Raspberry Pi Foundation heeft de Compute Module 4 gelanceerd: de variant van de Raspberry Pi 4 bedoeld voor embedded applicaties. Er zijn verschillende configuraties van de module verkrijgbaar met prijzen variŽrend van $ 25 tot $ 90.


Als sinds de eerste Rasberry Pi wordt na de lancering van een nieuwe versie ook een system-on-module variant uitgebracht. Alleen de Pi 2 kreeg geen Computer Module variant. Nu, 16 maanden na de lancering van de Pi 4 wordt ook de bijbehorende Compute Module 4 op de markt gebracht.

Raspberry Pi Compute Module 4Raspberry Pi Compute Module 4

De Compute Module 4 gebruikt dezelfde 64-bits quadcore BCM2711 processor als de Pi 4 Model B. Eerdere Compute Modules gebruikten een SODIMM connector. De Compute Module 4 gebruikt 2 connectors met een hoge dichtheid aan de onderkant waardoor het bordje een stuk compacter wordt (55 x 40 mm).

Er zijn verschillende configuraties van de module verkrijgbaar: met 1, 2, 4 of 8 GB LPDDR4 RAM, met of zonder eMMC flash geheugen (8, 16 of 32 GB), en met of zonder WiFi/Bluetooth module. In totaal zijn dit 32 varianten. De prijs varieert van $ 25 voor de configuratie met 1 GB RAM, geen eMMC flash en geen WiFi/Bluetooth, tot $ 90 voor de configuratie met 8 GB RAM, 32 GB eMMC en een WiFi/Bluetooth module.

Raspberry Pi Compute Module 4 IO boardRaspberry Pi Compute Module 4 IO board

Om prototyping makkelijker te maken brengt de Foundation ook een IO board uit dat compatibel is met de Compute Module 4. Hiermee zijn alle interfaces van de module beschikbaar met standaard connectoren. Het IO board heeft onder andere 2 HDMI aansluitingen, een netwerkaansluiting, USB poorten, micro SD kaart aansluiting en een PCI Express 2.0 connector. De Foundation maakt het ontwerp van het IO board beschikbaar in het KiCad formaat zodat je op basis daarvan een eigen ontwerp voor een board waar de module ingeprikt kan worden kunt maken. Het IO board kost $ 35.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.