Raspberry Pi Pico W met wifi op de markt gebracht

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 13 juli 2022 · Bron: Raspberry Pi Foundation

Raspberry Pi Pico W met wifi op de markt gebracht

De Raspberry Pi Foundation heeft een variant van hun Pico board met wifi ondersteuning op de markt gebracht. Het board is gebaseerd op de RP2040, een door de Raspberry Pi Foundation zelf ontwikkelde microcontroller.


Begin vorig jaar kwam de eerste Raspberry Pi Pico op de markt. Volgens de Raspberry Pi Foundation zijn daar nu bijna twee miljoen stuks van verkocht. Nu presenteert de Foundation een variant met 802.11n wifi ondersteuning, waar een CYW43439 IC van Infineon voor verantwoordelijk is. Dit IC ondersteunt ook Bluetooth maar dit is in de Pico W niet ingeschakeld. Wellicht volgt dat nog in de toekomst, aldus de Raspberry Pi Foundation.

Raspberry Pi Pico WRaspberry Pi Pico W

De overige specificaties blijven gelijk: een dual-core ARM Cortex-M0+ op 133 MHz en 264 kB RAM. Het nieuwe board is pin compatibel met de eerste versie. Voor C ontwikkelaars is een SDK beschikbaar met ondersteuning voor de wifi chip. Met MicroPython kan nu ook wifi functionaliteit gebruikt worden. De Pico W is verkrijgbaar voor een adviesprijs van $ 6.

Verder zijn nog twee varianten aangekondigd: de Pico H en Pico WH, die zijn uitgevoerd met voorgesoldeerde pin headers. De adviesprijzen bedragen respectievelijk $ 5 en $7. De Pico W en Pico H zijn per direct verkrijgbaar, de Pico WH zal vanaf augustus beschikbaar zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.