Arduino kondigt nieuw board aan met een 32-bit microcontroller

Gepost door Jeroen Vreuls op zaterdag 1 april 2023 · Bron: Arduino

Arduino kondigt nieuw board aan met een 32-bit microcontroller

Arduino heeft de UNO R4 aangekondigd, een board in de UNO familie met een 32-bits Renesas microcontroller draaiend op 48 MHz.


Het Arduino UNO R4 board gebruikt een RA4M1 microcontroller van Renesas met een ARM Cortex-M4 core. De microcontroller heeft 32 kB SRAM en 256 kB flash geheugen. De USB-poort op het board is geüpgraded naar USB-C. Het board heeft ook een CAN-bus en een 12-bit A/D-converter. De maximale voedingsspanning is verhoogd naar 24 V.

De Arduino UNO R4De Arduino UNO R4

De UNO R4 heeft dezelfde formfactor als eerdere boards. Ook de shields zijn compatible. Arduino zorgt ervoor dat het nieuwe board backwards compatible is met zoveel mogelijk bestaande Arduino libraries. Er is een early adopter programma voor ontwikkelaars van libraries om deze te optimaliseren voor de nieuwe architectuur.

Voorlopig houdt Arduino een deel van het board nog geheim onder een geel vlakje. Naar verwachting is de UNO R4 beschikbaar vanaf eind mei. Er zal zowel een versie met Wifi als zonder gelanceerd worden. De Wifi versie gebruikt een Espressif S3 module.

Reacties

Gepost door Mushroom op donderdag 20 april 2023 10:22:32

Dit project ziet er zo interessant uit

Gepost door Benadski op vrijdag 26 mei 2023 12:17:19

Wat zou er onder de gele rechthoek zitten? LCD? Batterij voor de RTC? Audio ampje(s) en headphone/mic jack? Ben benieuwd. :)

Gepost door hardbass op donderdag 22 juni 2023 13:47:16

Ik vind het altijd een beetje kaaks dat ze een esp32 voor connectivity gebruiken. Waarom die dan niet gelijk als hoofdprocessor gebruiken? Dat ding is vele male sneller dan die renesas

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.