Renesas koopt softwaremaker Altium

Gepost door Jeroen Vreuls op woensdag 6 maart 2024 · Bron: Renesas Electronics Corporation

Renesas koopt softwaremaker Altium

De Japanse halfgeleiderproducent Renesas heeft plannen aangekondigd om de Australische softwaremaker Altium te kopen voor omgerekend ongeveer 5,5 miljard euro.


Renesas wil de uitstaande aandelen van Altium kopen voor 68,50 Australische dollar per stuk. Altium is vooral bekend vanwege Altium Designer, een softwarepakket om printplaten mee te ontwerpen. Renesas is vooral actief in de automotive markt en bekend vanwege hun microcontrollers.

De acquisitie past in de digitaliseringsstrategie van Renesas. Het is een eerste stap in het brengen van verbeterde gebruikerservaring voor systeem ontwerpers, aldus Renesas.

Altium startte in 1985 in Australië als Protel. Protel PCB was het eerste product, een printontwerppakket voor MS-DOS. In 2001 werd de naam veranderd naar Altium. Altium heeft ook een cloud gebaseerd platform, Altium 365, voor het online samenwerken aan printontwerpen en projecten.

De overname is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven. Naar verwachting zal de overname in de tweede helft van 2024 voltooid zijn. De deal is onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders van Altium, de Australische rechtbank en de regelgevende instanties.

Reacties

Gepost door Hoeben op woensdag 6 maart 2024 23:13:49

Ik ben benieuwd of ze wat aan de hoge prijzen gaan doen. Voor de meeste CO-ers is dit onbetaalbaar geworden.

Wel opvallend dat een hardwarefabrikant PCB-software gaat verkopen. Ik blijf het een vreemd plan vinden.

Gepost door blurp op donderdag 7 maart 2024 09:45:00

Renesas is groot in microcontrollers, dus ik vraag me af of het Renesas om de PCB tak van Altium gaat, of de lang verwaarloosde integratie van Altium met firmware ontwikkeling?

Gepost door Stijnos op vrijdag 8 maart 2024 10:49:09

goedkoper zal het zowieso nooit worden waarschijnlijk

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.