De Jong Electronica

Type Winkel
Adres Molenplein 19
8442 LM Heerenveen
Routeplanner »
Telefoonnummer 0513-625581
Land Nederland
Omschrijving De Jong Electronica is aangesloten bij DOS (de Elektronicadealers).
Toegevoegd vrijdag 25 augustus 2006
Service ***1/2
Prijzen ***
Assortiment ****
Kennis ***
Gepost door smaart op donderdag 3 april 2014 17:06:26
Service:
*****
Prijzen:
****
Assortiment:
*****
Kennis:
****

Mooie winkel, recent verbouwt. Heeft goed assortiment op gebied van licht,geluid en onderdelen.
Heeft onze geluidsinstallatie weer als nieuw hersteld. Wij huren hier ook extra geluid in.
Er zijn nog maar weinig van dit soort zaken.
Hoop dat jullie nog lang blijven bestaan.

Gepost door elsinga op donderdag 2 januari 2014 12:12:28
Service:
*
Prijzen:
**
Assortiment:
-
Kennis:
-

Ik zou hier dus nooit meer wat kopen...

Situatie: zoonlief (13) heeft een discolamp, waarin gekleurde spiegeltje ronddraaien die door halogeen lampjes beschenen worden en zo lichteffecten geven. Ach, ieder zijn hobby. Ik ben zendamateur. ;)

Die halogeen lampjes die er in zitten zijn 120v/250W en daarvan staan er 2 in serie. Geen idee waarom, ikzelf had liever 2 van 230v 125W parallel gehad...

Nu ging er 1 lampje kapot, is normaal na een tijd gebruikt te zijn geweest. Dus op zoek naar een nieuwe. Online kosten ze een kleine 8 euro, excl. verzendkosten. Maar we hebben in Heerenveen ook een electronica speciaalzaak, dus ook daar naartoe en daar blijk 1 zo'n lampje €17,50 te kosten. Is dus gewoon dubbel zo duur, maar zonder verzendkosten maar net iets duurder dan online. En bij kleine prijsverschillen koop ik bewust bij een "echte" winkel en in de regio, want de lokale economie verdient ook enige steun tenslotte.

Dus lampje bij de lokale winkel gehaald. Thuisgekomen lampje in de fitting gedrukt en discoding aangezet. Er volgt 1x kort licht en daarna niks. Lampje er weer uit gehaald en de gloeidraad ligt dwars onderin het lampje, verder is het lampje nog geheel helder. Na controle blijkt het tweede lampje doorgebrand te zijn. Even nadenken hoe het ook alweer zat met de wet van Ohm en zo (:)) en ik kom tot de volgende conclusie: de gloeidraad van het nieuwe lampje is losgegaan/al los geweest en heeft de ene helft van de seriekring (vrijwel) kortgesloten, waardoor er over de tweede helft dus een spanning (vrijwel) gelijk aan de netspanning is komen te staan. En een 120v lampje is over het algemeen niet gemaakt voor 230v en dus overleden (met die korte lichtflits). Bummer... zoonlief teleurgesteld.

Vanochtend even met beide lampjes naar de plaatselijke elctronica speciaalzaak, want dit waren wel heel dure €17,50. Ik leg de situatie uit aan de vrouw van de eigenaar, die achter de toonbank staat. Die prevelt wat en gaat daarna naar manlief die in het kantoortje achter de toonbank zit.

En dan volgt er een gesprek waar ik nu nog aardig van onder de indruk ben (en niet in het positieve...). Het begint met: lampjes hebben nooit garantie. Dat kan ik me voorstellen als je ze gebruikt hebt, maar dit was duidelijk een DOA. Helaas, ook al was het een DOA, ik had zelf een reparatie uitgevoerd en dus vervalt elke garantie. Ik had met het apparaat naar de winkel moeten komen voor reparatie, dan had ik garantie gehad. Ja duh.. en dan voor €30,- of zo een lampje laten vervangen...? Ah, dus ik was te krenterig om dat te doen en nu kom ik verhaal halen bij de winkelier? Want als ik bij de garage een lampje haal en in de auto doe, dan heb ik ook geen garantie als het lampje stuk blijkt te zijn. ook het argument dat ik bij de Gamma een spaarlamp koop, die thuis kapot blijkt te zijn en ik gewoon een nieuwe krijg in zo'n geval sneed geen hout. Overigens krijg je ook bij de garage gewoon een nieuw lampje, daar doen ze neit moeilijk over want ze houden graag hun klanten...

Ik uitgelegd dat ik ook online en goedkoper had kunnen kopen, maar dat bij kleine prijsverschillen om bovengenoemde reden niet doe. Krijg ik (:evil:) de opmerking dat ik dan vooral alles online moet gaan kopen en niet in zijn winkel! :shock: Wil die man geen klanten meer of zo? :?

Jullie begrijpen dat ik bij deze winkel mijn lokaal-kopen-principe niet meer toepas, sterker nog, die winkel zal geen cent omzet meer van me hebben al moet ik de spullen elders duurder kopen. En dat wil in mijn geval best wat zeggen...

Gepost door Jan Arjen op donderdag 4 februari 2010 15:53:51
Service:
-
Prijzen:
**
Assortiment:
***
Kennis:
**

De aantal keren dat ik hier wat gekocht heb, vond ik de eigenaar ook arrogant overkomen. Vragen om advies werden bot afgedaan. Maar zoals hierboven ook vermeld, het is de enige in de omtrek..

Gepost door jorim23 op woensdag 23 mei 2007 19:55:20
Service:
*****
Prijzen:
***
Assortiment:
*****
Kennis:
**

Hij neemt voldoende tijd om de dingen uit te zoeken en eventueel te bestellen. Zijn uitleg is niet altijd even duidelijk.

Gepost door fritsuitoosterstreek op woensdag 30 augustus 2006 21:00:33
Service:
*****
Prijzen:
****
Assortiment:
****
Kennis:
*****

De meeste artikelen zijn in voorraad, zoniet dan is het binnen een week besteld en binnen.

Gepost door Fantomaz op vrijdag 25 augustus 2006 23:24:40
Service:
**
Prijzen:
***
Assortiment:
***
Kennis:
***

Eerlijk is eerlijk. Wat hij weet weet hij goed onder woorden te brengen.
Is de enige Electroboer in de omtrek en dat weet hij...
Kende de PIC 16F628 niet en dacht dat dat de voorganger van de 16F84 was.
Is soms enigzins arrogant/cynisch tegenover klanten met (voor hem) simpele vragen. (persoonlijke waarneming)