Python

Dit topic is gesloten

Beste Forum,

Ik heb 2 jaar geleden het boek "Python programming and GUIs for Electronic engineers" gekocht en ben onder tussen al even zoet geweest met me te verdiepen in de Python wereld.
In het boek wordt er gewerkt met een ftdi chip: UM245R en via het OS "Slax" (linux based) zo wordt er gecommuniceert met de chip via een python module (Simple_ftdi) deze is al verwerkt in het OS.
Omdat ik niet elke keer wil vertrekken van het USB-booted slax OS, had ik het idee om de "Simple_ftdi" module van het OS te copieren naar een USB en deze te gebruiken op mijn huidig OS (Ubuntu 12.04) waar ik altijd mee werk.

NU: mijn probleem

In de map van de module staan files met exstensies die ik niet had verwacht.
het zijn 3 files: een .so, .c, .i (_simple_ftdi.so, simple_ftdi.c, simple_ftdi.i)
Geen normale module files voor python.

Ik zou dus graag wille weten hoe ik deze files kan importeren in een python project, wat moet kunnen want bij Slax ging dit wel.
en waar ik deze files moet plaatsen om ze te kunnen importeren.

grtz, Bjorn

Ik ben geen python gebruiker/kenner maar het klinkt als een custom module voor python. Kijk even of je dingen als '#include <Python.h>' en 'PyObject' in de .c ziet. Zie ook http://docs.python.org/extending/extending.html

De .so zou direct bruikbaar moeten zijn door python. Als 'import simple_ftdi.so' niet werkt zou je naar http://stackoverflow.com/questions/145270/calling-c-c-from-python kunnen kijken. Zoektermen als 'python [import] c module' 'python c' etc zal wel helpen.

Zoeken op 'simple_ftdi.c' geeft een link naar pylibftdi.tar.gz ( http://pypi.python.org/pypi/pylibftdi ) die je gewoon met 'python setup.py build' kan maken.

al heel erg bedankt voor de reacties.
Ik kan nu weer een beetje verder zoeken met de nieuwe informatie die ik gekregen heb.

@Bas Smit: de pylibftdi link heeft echt weinig uitleg, ik zou niet weten hoe ik met de Lib moet werken.

grtz, Bjorn

wie interesse heeft in python zie youthube python hasselt

maartenbakker

Special Member

OUDE KOE ALERT!

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 24 augustus 2020 03:27:36 (19%)

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
GJ_

Moderator

Lijkt interessant te zijn.
https://www.youtube.com/c/UHasseltTutorials

Maar dit topic is wel heeeeel erg bejaard.

Dit topic is gesloten